Fodbold

- Vi er ikke det samme hold, siger hævntørstig irer inden Danmark-kamp

Det irske landshold er revanchelystne og ser frem til endnu et opgør med Danmark om en billet til en slutrunde.

Der var en VM-billet på spil i Dublin en novemberdag for to år siden, da Danmark gæstede den irske hovedstad.

Om en måneds tid tyder alt så på, at de to nationer atter skal ud i et direkte opgør om en plads ved en slutrunde - denne gang ved EM - når Danmark igen kommer på besøg i Dublin den 18. november.

Som de fleste husker gav Åge Hareides mandskab irerne en fodboldlektion for to år siden, vandt med 5-1 og snuppede pladsen til VM i Rusland. Men den kamp kommer ikke til at betyde noget for det kommende opgør, hvis man spørger den irske lejr.

- Vi er videre fra den kamp. Vi er et andet hold, vi har en anden træner, så forhåbentlig kommer vi med til EM, og vi er ret fortrøstningsfulde foran vores egne fans, fortæller forsvarsspilleren til Independent.

- En kamp mere på hjemmebane, og vi ved, at hvis vi vinder, så er vi der.

Missede EM-matchbold mod Schweiz

Irland havde dog allerede muligheden for at sikre sig en billet til EM tirsdag aften på udebane mod Schweiz.

De hårdtkæmpene irere måtte dog gå fra banen med et nederlag på 2-0, der nu med alt sandsynlighed tvinger dem til at skulle slå Danmark, hvis de vil med til deres tredje EM-slutrunde i træk.

- Vi vidste godt, at det var en hård gruppe, hvor tre hold ville kæmpe om de to pladser til EM. I det mindste har vi stadig en chance, og jeg tror på, at vi kan gøre det, siger Shane Duffy til Independent.

- Vi har været svingende. Vi har fået resultaterne, men jeg mener, vi har mere kvalitet i os. Så forhåbentlig kan vi få stadion til at rocke og endelig slå Danmark og få noget revanche.

Når Danmark og Irland mødes den 18. november i Dublin, så bliver det de to holds sjette møde på to år. De fem hidtidige opgør er endt med fire uafgjorte kampe og så den danske sejr på 5-1.

Vil du få helt styr på alle scenarierne for, hvordan Danmark kommer med til EM, så kan du med fordel læse denne artikel, der klæder dig fuldstændig på til Danmarks to sidste kampe i EM-kvalifikationen.