Fodbold

Landstræner siger op få dage efter racismeskandale mod England

Krasimir Balakov stopper som bulgarsk landstræner. Stevo Vasiljevic / Ritzau Scanpix

Krasimir Balakov stopper med omgående virkning som landstræner for Bulgarien.

Efterspillet fra mandagens EM-kvalifikationskamp mellem Bulgarien og England fortsætter.

Kampen blev to gange afbrudt af dommeren, fordi der kom racistiske råb fra bulgarske tilskuere.

Siden er der blevet åbnet en disciplinærsag mod Bulgarien, mens fodboldpræsident Borislav Mihailov tirsdag valgte at gå af på opfordring fra den bulgarske regering.

Nu har landstræner Krasimir Balakov så også valgt at stoppe med omgående virkning. Det skriver det bulgarske fodboldforbund på sin hjemmeside.

Forklares med dårlige præstationer

Balakov udtalte efter kampen mod England, at han ikke hørte nogen racistiske tilråb fra tilskuerne, og at han kun ville undskylde, hvis det europæiske fodboldforbund, UEFA, faldt beviser for racisme.

De beviser blev siden fundet, og Balakov undskyldte.

Ifølge meddelelsen fra det bulgarske fodboldforbund er det dog ikke tilskuerskandalen, der får Balakov til at trække sig.

- Landsholdets præstationer i de seneste måneder er blevet beskrevet som utilfredsstillende, hvorfor landstræner Krasimir Balakov sagde op, hvilket blev accepteret af medlemmerne af bestyrelsen, lyder det.

Forbundet har fredag afholdt ekstraordinært møde, hvor MIhailov officielt meddelte sin aftrædelse som præsident.

Vicepræsidenten og vice-vicepræsidenten, Atanas Furnadzhiev og Yordan Lechkov, afslog jobbet som midlertidig præsident. Den post går derfor til den tidligere vicepræsident Mikhail Kasabov, som nu skal organisere en ekstraordinær kongres, hvor der skal findes en ny ledelse og en ny landstræner.

Yordan Lechkov, der er ansvarlig for landsholdet, bliver ansvarlig for at finde en ny landstræner.

Dom sidst på måneden

UEFA åbnede tidligere på ugen sager mod både Bulgariens og Englands fodboldforbund. Det er blandt andet tilskuernes racistiske opførsel, som UEFA's disciplinærkomité kigger nærmere på.

Det engelske fodboldforbund (FA) blev ramt af sigtelser fra UEFA, fordi de medrejsende engelske fans ifølge UEFA blandt andet forstyrrede afviklingen af den bulgarske nationalsang inden kampen.

Bulgarien blev sigtet for det samme i forbindelse med afspilningen af den britiske nationalsang.

Der ventes at blive fældet dom i sagen 28. oktober.

Kampen blev færdigspillet og endte med en 6-0-sejr til England.