Fodbold

Real Madrid taber overraskende til oprykker

Mallorca gav Real Madrid sæsonens første nederlag i den spanske La Liga.

Stimen på otte kampe uden nederlag blev lørdag aften brudt for Real Madrid.

På ferieøen Mallorca tabte madrilenerne nemlig til oprykkerne med 1-0 på en scoring af Lago Júnior i det syvende minut.

Nederlaget betyder, at Real Madrid nu er på andenpladsen i La Liga, et point efter ærkerivalerne fra Barcelona, der tidligere på dagen vandt med 3-0 over Eibar.

I den anden ende af tabellen kravler Mallorca op over nedrykningsstregen med ti point i ni kampe.

Referat

/ritzau/

Real Madrid kunne ikke have fået en meget værre start på lørdagens kamp. Allerede i kampens syvende minut kom Mallorca foran.

Lago Júnior tog fra venstrekanten et træk ind i feltet, lagde bolden til rette ved sit højreben og smækkede den over i det lange hjørne uden for Thibaut Courtois' rækkevidde.

Efter målet stod der dog primært Real Madrid på begivenhederne. Hovedstadsklubben sad tungt på bolden og fik da også spillet sig frem til flere gode muligheder, men ind kom bolden ikke før pausen.

I anden halvleg fortsatte madrilenerne med at presse på. Mallorca lod sig dog ikke kue, selv om der i perioder var stormløb mod hjemmeholdets mål.

Holdet fra ferieøen var forståeligt nok godt tilfreds med slagets gang og havde ikke travlt med at satse fremad.

I stedet blev alt initiativet overladt til Real Madrid, men gæsterne kunne bare ikke få scoret.

Det blev ikke nemmere af, at Real kom en mand i undertal, da højreback Álvaro Odriozola fik sit andet gule kort med et kvarter tilbage af den ordinære spilletid.

Real Madrid blev ved med at jagte udligningen mod det passive hjemmehold, men den kom ikke, og så endte det med sæsonens første nederlag i ligaen.