Fodbold

Cornelius er ’virkelig glad’ efter historisk hattrick: - Alt gik bare ind

Andreas Cornelius jubler, efter han søndag aften lavede det første danske hattrick i Serie A i 55 år, da Parma vandt 5-1 på eget græs mod Genoa.

Andreas Cornelius er den første dansker siden ikoniske Harald Nielsen til at score tre mål i samme kamp i den bedste italienske række.

Ti minutter inde i opgøret mellem Parma og Genoa søndag aften blev Cornelius skiftet ind efter en skade til Roberto Inglese. Og det skulle gå hen og blive en aften, han sent glemmer.

Da danskeren nettede første gang efter en halv time på banen, gik der blot 11 minutter mellem de tre danske scoringer af den tidligere FCK-spiller.

- Jeg er rigtig glad. Jeg forventede ikke det her, da kampen startede, og jeg var på bænken. Jeg er selvfølgelig ked af, at Roberto (Inglese, red.) blev skadet, men jeg kom ind og gjorde mit bedste. Jeg lavede tre mål, og det er jeg virkelig glad for, siger Cornelius til Parma Live.

Inden Cornelius-triumfen var Amauri den seneste Parma-spiller til at lave et hattrick i Serie A.

Det var for seks år siden, da han 10. marts 2013 scorede tre gange mod Torino.

Hattrick efter dårlig start

Men selvom danskeren imponerede stort, så kom han faktisk rigtig skidt fra start.

Efter 33 minutters spil blev Cornelius sendt fri inde i det lille felt, men indersiden på det ’svage’ højreben svigtede, og bolden blev sendt langt over mål. Det griner han dog blot af efterfølgende.

- Det var ikke en god start. Jeg kom ind fra bænken kold og uden at have varmet op, så jeg var ikke klar, da bolden kom, men heldigvis fik jeg flere chancer. Og derfra gik alt bare ind, siger han.

Trods den flotte merit fra Cornelius er der lang vej, hvis han vil måle sig med Harald Nielsen.

Han formåede nemlig at præstere et hattrick hele seks gange mellem 1962 og 1964.