Fodbold

Hyldes af træner efter utroligt langskud: - Han er ekstraordinær

Nainggolans vidundermål var det helt store højdepunkt i kampen mellem Cagliari og Spal.

Den mangeårige Serie A-profil Radja Nainggolan stod for søndagens helt store italienske højdepunkt. Få overblikket over søndagens Serie A-kampe her.

Når man skifter tilbage til sin gamle klub og skal åbne sin målkonto på ny, skal det gøres med stil. Især hvis du spørger Cagliaris Radja Nainggolan.

Søndag tog ø-holdet fra Sardinien mod bundproppen Spal, og der skulle blot gå ti minutter, før Nainggolan sendte Sardegna Arena i ekstase i 2-0-sejren over Spal.

I 2009 kickstartede han sin karriere i Cagliari og spillede fem sæsoner i klubben. Søndag scorede han så sit første mål for Cagliari efter seks år i Roma og Inter. Og hvilket et af slagsen.

Nainggolan skiftede denne sommer Inter ud med Cagliari via en låneaftale, så hans kræftramte kone kunne være tættere på sin familie.

- Jeg dedikerer målet til min kone. Det er et specielt øjeblik for hende, siger Nainggolan til Gazzetta dello Sport.

I anden halvleg bragte Paolo Farago sit mandskab foran 2-0. Sejren betyder, at Cagliari nu er oppe på den Europa League-givende femteplads i Serie A.

Nainggolans kamp og mål bliver hyldet af den lokale sardinske avis, som kalder præstationen for 'et essay af teknisk og taktisk dominans'. Også holdets træner var også fyldt med roser til Nainggolan efter kampen.

- Det er en fordel at have sådan en spiller i truppen, da han kan gøre sådan noget der. Han har en ekstraordinær teknik, og du mærker hans indflydelse gennem hele kampen, siger Rolando Maran til DAZN efter kampen.

Radja Nainggolan løb med overskrifterne i søndagens 2-0-sejr over Spal, da han på smukkeste vis flugtede bolden ind bag en chanceløs keeper. Video: Nicolai Dvinge

Lukaku sprudler videre, men er utilfreds med forsvaret

I søndagens første Serie A-kamp tog Sassoulo mod årets italienske succeshistorie Inter. I de foregående fem indbyrdes opgør havde Inter ikke besejret holdet fra Modena-provinsen.

Det blev der lavet om på for Contes mandskab, da Inter i en ægte målfest trak det længste strå ved at vinde 4-3. Inter-mandskabet bragte sig foran 4-1 på to mål af henholdsvis Romelu Lukaku og Lautaro Martinez.

Sassoulo kom tilbage i kampen med to mål på otte minutter, men den forløsende udligning udeblev. Dermed fastholder Inter andenpladsen i Serie A, hvor der er et point op til Juventus.

Den tidligere Manchester United-spiller Romelu Lukaku lavede to mål, da Inter fik en 4-3-sejr ude mod Sassoulo. Video: Nicolai Dvinge

Efter kampen var Lukaku ikke tilfreds med, at Sassoulo blev lukket ind i kampen igen.

- Det positive, vi tager med hjem, er, at vi fik de tre point, men vi er nødt til at forsvare bedre end det her. Jeg prøver at hjælpe holdet igennem hele spillet og er glad på holdets vegne, for det var en meget vigtig sejr, siger han til DAZN.

Det romerske skadeshelvede

Hovedstadsklubben Roma skulle en tur til sidstepladsen fra Sampdoria. Inden kampen var seks Roma-spillere på skadeslisten, heriblandt Mkhitaryan, Zappacosta og Pellegrini, og den liste blev kun værre søndag.

Allerede i første halvleg var Roma nødsaget til at bruge to udskiftninger, da Cristante og Kalinic blev skadet. Det betød samtidigt, at den medtaget bosnier Edin Dzeko kom på banen iført hjelm.

Den tidligere Machester City-profil blev indskiftet kort før pause, da kroatiske Nikola Kalinic blev skadet.

Kampens højdepunkt var, da det hollandske stjernefrø Justin Kluivert fik sit andet gule kort og måtte forlade banen. Roma overlevede dog de sidste fem minutter i undertal, hvorfor kampen sluttede, som den startede, med 0-0 på måltavlen.

I Norditalienske Udine vandt Udinese 1-0 over Torino. Jens Stryger Larsen var ikke med i truppen for Udinese på grund af en hofteskade.

Cornelius-hattrick i danskermøde

Ti minutter inde i opgøret mellem Parma og Genoa blev Andreas Cornelius skiftet ind efter en skade til Roberto Inglese.

Derfra var der dømt danskerbrag i Serie A mellem Parmas Cornelius og Genoas Lukas Lerager og Lasse Schöne, hvor også Peter Ankersen blev skiftet ind efter en times spil.

Den bomstærke Parma-angriber blev den helt store vinder i søndagens opgør, da han lavede det første danske hattrick i Serie A i 55 år.

Selvom Andreas Cornelius startede på bænken, formåede den danske spidsangriber at lave et smukt hattrick for sin nye italienske klub, Parma. Video: Nicolai Dvinge

Målene sender Cornelius op på siden af blandt andre Cristiano Ronaldo på topscorerlisten med fire sæsonscoringer.

Kampen endte 5-1 til Parma, hvilket sender holdet op på en ottendeplads. Genoa ligger dermed stadig og roder rundt i bunden af Serie A, hvor kun Sampdoria har færre point end danskerholdet.

Milan skuffer på ny

I søndagens sidste Serie A-kamp tog Milan på eget græs mod oprykkerne Lecce.

Milan har haft svært ved at få nettet til at blafre denne sæson, hvor det kun er blevet til seks mål i de første syv kampe. Men allerede efter 20 minutters spil fandt tyrkiske Hakan Calhanoglu opskriften frem, da han på smuk vis bragede Milano-klubben på 1-0.

Ti minutter inde i anden halvleg begik Milan et straffespark, som Khouma Babacar brændte på. Han kom dog først på riposten og udlignede til 1-1.

Med ti minutter igen scorede indskiftede Krzysztof Piatek, men Milan måtte se sejren smuldrer i overtiden, da Marco Calderoni scorede til slutresultatet 2-2.

AC Milan tog på eget græs imod Lecce. Trods to føringer til Milan i løbet af kampen, måtte de nøjes med et point i 2-2-kampen. Video: Nicolai Dvinge