Fodbold

Buffon hyldes for kopi af ikonisk redning i overtiden

Gianluigi Buffon sørgede lørdag for, at Juventus fik tre point mod Bologna, da han lavede en vigtig redning i overtiden. Det bliver han hyldet for.

Med det yderste af fingerspidserne fik Gianluigi Buffon vippet bolden over mål.

Dermed sikrede han, at VM-finalen mellem Italien og Frankrig i 2006 skulle afgøres efter en straffesparkskonkurrence, hvorfor italienerne blev verdensmestre.

Lørdag var veteranen endnu en gang opmærksom på stregen, da han i overtiden mod Bologna fik vippet et saksespark fra den tidligere FCK'er Federico Santander over overliggeren. Efter redningen blev kampen fløjtet af, og derfor var Buffon igen særdeles afgørende.

Redningen er af Gazetto dello Sport blevet sammenlignet med den ikoniske redning fra førnævnte VM-finale.

’Årene er gået, men klassen er der stadig’, har den italienske avis blandt andet beskrevet det.

- Han rakte handsken i vejret og fik puffet bolden over mål, inden den røg ind lige under overliggeren. Det fremkaldte minder fra Zinedine Zidanes hovedstød i VM-finalen i 2006, skriver avisen.

- Lørdagens redning var meget mere kompliceret, da Buffon stak sin venstre hånd i vejret og måtte dreje kroppen, hvilket gjorde det hele langt mere udfordrende.

.
.

Laver redninger, som han gjorde før i tiden

Redningen bliver også hyldet af Miralem Pjanić, der huserer på Juventus-midtbanen. Han kalder det en ære at spille sammen med den 41-årige legende.

- Buffon er ekstraordinær, og hans tilstedeværelse er meget vigtig. Vi er virkelige taknemmelig for at have en stor leder på banen og i omklædningsrummet, siger Miralem Pjanić ifølge Juventus Era.

- Han holder os vågne og laver stadig redninger, som han gjorde før i tiden. Han overrasker os ikke, da vi ser disse ting hver dag. Han er den bedste nogensinde. Det er en fornøjelse at dele omklædningsrum med han hver dag. Vi håber, at han fortsætter på denne måde og altid laver disse redninger.

På mål af Cristiano Ronaldo og Miralem Pjanic vandt Juventus for femte gang i træk i den italienske Serie A. Video: Nicolai Dvinge

Gianluigi Buffon skiftede til Juventus i 2001 fra Parma. I 2018/19-sæsonen havde han en afstikker til Paris Saint-Germain, inden han vendte tilbage til de sort og hvid-stribede til denne sæson.

Efter Juventus' 2-1-sejr har Maurizio Sarris tropper nu 22 point efter otte kampe og ligger på førstepladsen med fire point ned til Inter, der dog har spillet en kamp færre.