Fodbold

Nu er jeg accepteret som en målscorer i hele Italien, siger Cornelius

Andreas Cornelius har været igennem en deprimerende tid, men nu er han tilbage som målscorer for Parma i Serie A.

- Det største i mit fodboldliv – det tør jeg godt sige

Ordene kommer dagen derpå, hvor landsholdsspiller Andreas Cornelius lavede hattrick indenfor otte spilleminutter, da Parma slog Genoa 5-1 i den italienske Serie A. De italienske medier strømmer over af begejstring. Hattrick er en sjældenhed på de kanter.

- Jamen helt vildt, for det er ikke så tit, der bliver lavet hattrick i Serie A, og det var første gang jeg prøvede det – en stor dag, siger Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

- Det betyder, at jeg nu er accepteret som målscorer i min klub, Parma, og over hele Italien.

Deprimeret og langt nede

Cornelius har været igennem en lang, nedslående periode med en skadet lyske. Det hele begyndte, da han spillede for Atalanta og mærkede smerter for alvor omkring juletid for snart to år siden. Den første tid i Bergamo gik egentlig meget godt med seks mål i diverse turneringer, men så begyndte en slags nedtur. Atalanta lejede danskeren ud til Bordeaux, men lysken mere end drillede til stadighed.

- Det var deprimerende, og jeg var langt nede. Og det gjorde det ikke bedre, at jeg var i en slags vakuum mellem franskmændene, der havde mig på lejebasis, og italienerne, der godt nok ejede mig, men jeg kunne jo ikke spille, fortæller Cornelius.

Via en dansk kontakt blev den danske landsholdsforward sendt til en lysken-specialist i London. Han så noget de andre, de andre, der havde undersøgt ham, ikke så, og så blev han opereret med succes, fortæller han.

Fik tillid fra start af

Atalanta lejede Andreas Cornelius ud til Parma for to år i første omgang, og her fik han debut, da den nye sæson startede.

- Jeg scorede og fik plads i startopstillingen i de første kampe – og det hjalp på selvtilliden. Men jeg havde helt glemt at træne og spille uden smerter, og det var nok det bedste. Jeg kan nu både træne og spille fodbold 100 procent uden at have ondt, siger han med en naturlig glæde i stemmen.

Cornelius vendte tilbage på landsholdet mod Schweiz med en storkamp og så altså det her hattrick mod Genoa. Det trækker overskrifter og giver yderligere tillid og selvtillid.

- Det betyder helt vildt meget, det her. Nu er jeg endelig tilbage på det niveau, jeg er bedst til – at lave mål”.

Parma møder et af topholdene Inter i næste spillerunde – og så ser han og vi andre frem mod EM-kampene mod Gibraltar og Irland i november.