Fodbold

DBU vil have nyt nationalstadion med plads til 50.000 tilskuere

Det nye nationalstadium skal rumme 50.000 tilskuere. Jon Nazca / Ritzau Scanpix

Et nyt nationalstadion kan være på vej. Det fremgår af et referat fra et bestyrelsesmøde hos DBU, som undersøger mulighederne.

I mere end 100 år har Københavns Idrætspark og siden Parken været hjemmebane for Danmarks fodboldlandshold, men det kan være fortid om nogle år.

Således ønsker Dansk Boldspil-Union (DBU) at etablere en nationalarena med plads til mindst 50.000 tilskuere med henblik på at kunne tiltrække større fodboldbegivenheder til Danmark.

Det fremgår af en orientering, som DBU's bestyrelse har sendt ud til lokalunionerne, Divisionsforeningen samt Kvindedivisionsforeningen.

- Vi har behov for at etablere et moderne nationalstadion med plads til minimum 50.000 tilskuere. Det er et krav, hvis vi vil afholde de store turneringer - Kvinde-EM og Kvinde-VM, måske en Europa League-finale eller andre store turneringer.

Stort stadion vest for Storebælt

Senere skriver de, at Danmarks nationarena bør ligge i København.

I referatet fremgår det, at de også har ambitioner om at bygge endnu et stadion med halvdelen af kapaciteten af en kommende nationalarena. Den kan med fordel ligge vest for Storebælt.

- Måske skal vi også have et moderne stadion med plads til 25.000 tilskuere andetsteds i landet, hvor vi kan afholde finalekampe for ungdomsturneringer, som vi senest gjorde det med U21-EM i 2011.

Planerne er på et tidligt stadie og skal betragtes som "indledende drøftelser og undersøgelser", skriver DBU til sidst i afsnittet.

DBU-formand: Danmark skal følge de andre lande

DBU-formand Jesper Møller uddyber planerne over for Politiken.

- Den største udfordring i dansk fodbold er manglen på moderne infrastruktur. Så det har vi sat os for at gøre noget ved.

- Danmark skal følge med de andre europæiske lande. Det her er ikke noget, som bliver afsluttet i år eller næste år, men vi stiler efter at have det plads frem mod 2025, siger Jesper Møller.

Både Brøndby IF og FC København bliver nævnt som mulighede samarbejdspartnere. TV 2 SPORT har været i kontakt med Brøndby IF, som ikke har nogen kommentar, mens FC København ikke har svaret tilbage på henvendelserne.