Fodbold

Jamie Carragher undskylder til Evra - bar t-shirt med billede af Suarez

Liverpool-spillerne støttede deres holdkammerat Luis Suarez med t-shirts, da han modtog en lang karantæne for racisme mod Patrice Evra.

’Bedre sent end aldrig’ virker til at være et ordsprog, som den tidligere Liverpool-anfører Jamie Carragher har taget til sig.

Tilbage i 2011 varmede han og holdkammeraterne op til en Premier League-kamp mod Wigan iført t-shirts med et billede af Luis Suarez, der netop havde modtaget en karantæne på otte kampe for racistiske ytringer mod Manchester Uniteds Patrice Evra.

Det indrømmede Jamie Carragher mandag var en fejl, da han i sit job som ekspert på Sky Sports sad over for netop Evra.

- Der er ingen tvivl om, at vi begik en massiv fejl. Det er indlysende, siger Jamie Carragher ifølge BBC.

- Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg ikke var en del af det. Jeg er ikke sikker på, hvem der faktisk stod bag det. Måske er jeg nødt til at se på mig selv nu og sige, at jeg ikke havde modet som enkeltperson til at sige: "Jeg tager den ikke på".

- Jeg tror ikke, at alle i klubben mente, det, vi gjorde, var rigtigt. Men som fodboldklub eller som familie er din første reaktion at støtte dem, selvom du ved, at det, de har gjort, er forkert. Og det var forkert.

Luis Suarez skulle angiveligt flere gange have kaldt Patrice Evra for ’negrito’ under mødet mellem Liverpool og Manchester United for otte år siden. Et drillende og kærligt udtryk, der er almindeligt brugt i sydamerikanerens hjemland Uruguay, men som altså kan opfattes stødende i resten af verden.

I kampen var der også et sammenstød mellem de to, hvor Evra havde spurgt Suarez, hvorfor han sparkede ham. Hvorefter Suarez svarede: "Fordi du er sort".

Franskmanden bad herefter Suarez om at gentage og sagde, han ville "slå ham". Suarez svarede igen ved at sige: "Jeg snakker ikke med sorte".

- Det var latterligt

Patrice Evra undrer sig den dag i dag stadig over, hvorfor Liverpool-spillerne sendte deres støtte til uruguayaneren ved at bære t-shirts med et billede af Suarez.

- Da jeg så det, tænkte jeg, det var latterligt. Du sætter din egen klub i fare, når du gør den slags ting, siger Patrice Evra.

- Du skal altid støtte din spiller, når han spiller på dit hold, men dette var efter karantænen. Hvis det var før, ville jeg forstå det. Hvilken besked er det at sende til omverdenen? At støtte nogen, der er blevet udelukket, fordi han brugte racistiske ord.

Manchester United og Liverpool mødte senest hinanden i weekenden, hvor de spillede 1-1 på Old Trafford.