Fodbold

Manchester United var som en ferie i forhold til Juventus, siger Evra

Patrice Evra har det med at ytre sin mening. I denne omgang kritiserer han Manchester United, hvor han tilbragte otte år af sin aktive karriere.

Den franske forsvarsspiller Patrice Evra spillede næsten 400 kampe i Manchester United, inden han drog videre til italienske Juventus.

Et skifte, der viste sig at blive enden på en otteårs lang ferie.

- Jeg vandt en masse trofæer med Manchester United, og jeg er ikke bange for at sige, at jeg følte, at jeg var på ferie sammenlignet med Juventus, siger han til Sky Sports.

Det uddyber han med flere eksempler. Eksempelvis havde spillerne kun én fridag hver måned.

- Den var måden, de arbejdede på, og selve træningen. Du var på hotellet to dage før en kamp, og selv på kampdagen var der træning inden. Det ligger i Juventus’ DNA at arbejde hårdt. Jeg så endda spillere kaste op og stadig færdiggøre træningen.

- De kontrollerer alting og tvang os til at spise i klubben. De ville have, at vi løb 12 kilometer hver kamp. Jeg følte ikke, det gav mening, da vi altid havde bolden. Og hvis jeg kun havde løbet ni kilometer i en kamp, så fik de mig til at løbe de sidste tre kilometer til træning, forklarer Evra.

Selvom den karismatiske venstreback ikke ligefrem nød at blive kontrolleret på den måde, fortæller han, at han er rigtig stolt over sin tid hos 'Den Gamle Dame', som klubben bliver kaldt.

I tiden i Italien vandt Evra Serie A tre gange og den italienske pokalturnering to gange.

En problemfyldt karriere

Venstrebacken har i løbet af karrieren været i mediernes søgelys flere gange.

Evra var blandt andet anfører på det franske landshold, da spillerne under VM i 2010 iværksatte en strejke mod daværende træner Raymond Domenech.

I 2008 fik han en karantæne i fire kampe for at skubbe Chelseas opsynsmand, og i 2011 endte han i klammeri med Luis Suárez.

I november 2017 blev Evra udelukket fra alle europæiske turneringer frem til 30. juni 2018 af Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Det skyldtes, at den daværende Marseille-forsvarsspiller lavede et spark i hovedhøjde mod en fan, efter at en gruppe fans havde sunget smædesange, der angiveligt var rettet mod Evra.

Efter tiden i Juventus skiftede Evra til Marseille, hvor han spillede 15 kampe, inden han sluttede karrieren i West Ham i 2018.