Fodbold

Danskere i vild krig om svensk guld: - Jeg har aldrig prøvet noget lignende

Den bedste svenske fodboldrække mangler kun to runder, men både Djurgården, Hammarby, Malmö og AIK Stockholm kan stadig blive mestre.

Fire hold, tre point og to kampe.

Det er lige nu status i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenskan. Med blot to kampe tilbage er det nemlig kun tre point, der adskiller de fire øverste hold.

Guldkampen er med andre ord helt og aldeles åben, og mere end en håndfuld danske spillere er lige nu en del af den uhyre tætte guldstrid. En af dem er Hammarby-spilleren Jeppe Andersen.

- Det er både sjovt og nervøst at være en del af. Det er jo første gang i min karriere, at jeg prøver at være en del af en topstrid. Jeg har aldrig prøvet noget lignende.

- Jeg har jo spillet i Vejle og Esbjerg, og der har vi jo aldrig rigtig været en del af topstriden. Det er første gang, jeg prøver det her, og det er meget specielt og spændende, siger Jeppe Andersen til TV 2 SPORT.

Den 26-årige midtbanespiller har været en stor del af det Hammarby-hold, der har taget hele Sverige med storm på grund af deres offensive spil, hvor holdet står noteret for hele 69 mål i 28 kampe.

Det er hele 20 mål mere end Malmö, der har scoret næstflest mål blandt de fire hold i topstriden.

Den nuværende stilling i Allsvenskan.

’Vi dummede os’

I søndags var der indbyrdes top- og danskerbrag, da Hammarby slog Malmö 2-0 på eget græs foran 30.000 tilskuere.

Med Hammarbys sejr over Malmö blev topstriden blot endnu tættere. Og derfor kan Malmö ikke længere selv afgøre tingene, hvilket tog hårdt på holdet ifølge holdets dansker Søren Rieks.

- Desværre dummede vi os her i weekenden, så det er lidt ude af vores hænder lige nu. Det var et tungt nederlag. Folk var skuffede for at sige det mildt. Vi vidste, vi havde en kæmpestor chance for at tage et afgørende skridt og fortsat selv kunne afgøre det med to kampe tilbage, siger Rieks til TV 2 SPORT.

Den mangeårige Randers-spiller Mads Fenger i duel mod svenske Markus Rosenberg i søndagens topbrag.

Søren Rieks har gang i sin sjette sæson i det svenske, hvor han heller ikke har prøvet noget lignende.

- Det er svært at forestille sig, at det skulle have været tættere andre år. Især når vi taler om fire hold.

Hele seks danskere er blandt de fire øverste hold – to hos Hammarby og fire hos Malmö.

I Malmö render Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Anders Christiansen og Søren Rieks rundt, mens Hammarby råder over Mads Fenger og Jeppe Andersen.

Ét hold trækker den absolutte nitte

Selvom det er Stockholm-klubben Djurgården, der har lagt sig i pole position, sigter de to danskerklubber stadig efter guldet.

Hos Søren Rieks og Malmö er forventningen, både i klubben og fra fansene, at det kun er guldet, der tæller. Og det er på trods af, det lige nu er ude af egne hænder.

- Målet er stadig at vinde. Og kan man ikke vinde, så er alt næsten ligegyldigt. Men det er da klart, at hvis man ikke vinder, skal man da have sikret sig minimum en tredjeplads, så man har muligheden for Europa næste år, siger Rieks.

Førstepladsen i det svenske giver en plads i Champions League-kvalifikationen, mens anden- og tredjepladsen giver en plads i Europa League-kvalifikationen.

Dermed er der ét hold, der trækker den absolutte nitte, da fjerdepladsen ikke giver noget som helst. Skulle det ske for Hammarby, kan Jeppe Andersen kun finde en enkelt lille trøst.

- Uanset hvad har vi haft en utrolig sæson, hvor jeg tror, vi har vundet mange fodboldhjerter med den måde, vi har spillet på. Det har været utrolig offensivt og underholdende at se på.

- Det er selvfølgelig en ringe trøst, hvis det skulle ende med en fjerdeplads, men jeg tror bestemt ikke, at det ender sådan. Vi må håbe, at Djurgården dummer sig, så vi kan tage det hele, siger Andersen.

Søndag skal Hammarby forbi bundholdet Östersunds, mens Malmö mandag får besøg af fjerdepladsen AIK Stockholm til et sandt topdrama.