Fodbold

Var dette Zlatans sidste hilsen til fans?

Zlatan Ibrahimovic lavede oplægget til 1-2 og scorede selv til 2-2, men Los Angeles Galaxy tabte 3-5 til Los Angeles FC. Harry How / Ritzau Scanpix

Zlatan Ibrahimovic rygtes tilbage til Europa, og han kan have spillet sin sidste kamp for LA Galaxy, hvor hans kontrakt løber ud til nytår.

Den svenske angriber Zlatan Ibrahimovic har vundet et hav af titler gennem karrieren, men det bliver ikke til en amerikansk en af slagsen. I hvert fald ikke i denne omgang.

Ibrahimovic startede natten til fredag dansk tid inde for sit hold, LA Galaxy, og scorede et mål, men det var ikke nok til at overliste bysbørnene fra Los Angeles FC i Major League Soccers (MLS) slutspil.

Los Angeles FC vandt 5-3 og blev med sejren klar til slutspillets semifinale mod Seattle Sounders.

Ibrahimovic' kontrakt med Galaxy udløber ved årets udgang, og derfor kan nederlaget være svenskerens sidste kamp for den amerikanske klub.

Han ved i hvert fald ikke selv endnu, hvad fremtiden bringer.

- Jeg har to måneder til at beslutte mig om fremtiden. Det handler ikke om penge fra Galaxy eller MLS. Hvad der sker næste år, ved jeg ikke. Vi får at se, siger Zlatan efter kampen ifølge Expressen.

Da han forlod banen, lavede han en gestus rettet mod en Los Angeles FC, der råbte ad svenskeren.

Lavede gestus efter kampen

Kampen startede som et Carlos Vela-show. Den tidligere Arsenal- og Real Sociedad-angriber scorede målene til 1-0 og 2-0, før gæsterne kom i gang.

Fem minutter før pausen stod Ibrahimovic for oplægget, da han fandt sin frie holdkammerat Cristian Pavón, som reducerede. Ti minutter inde i anden halvleg tog svenskeren sagen i egen hånd og udlignede til 2-2 efter sløset forsvarsspil, men glæden var kortvarig for Galaxy.

Lidt senere scorede Los Angeles FC's Diego Rossi til 3-2, og Adama Diomandé udbyggede til 4-2.

Zlatan scorede selv til 2-2.

Rolf Feltscher reducerede for Galaxy, men da Diomandé scorede sit andet mål, stod det klart, at det heller ikke blev i år, at Ibrahimovic fik en MLS-titel på cv'et.

Den nu 38-årige Ibrahimovic kom til LA Galaxy i marts 2018. I sidste sæson formåede holdet ikke at kvalificere sig til slutspillet, mens det altså i 2019 blev til exit i kvartfinalen.