Fodbold

Juventus sætter overraskende point til, men forsvarer førstepladsen

De forsvarende italienske mestre Juventus spillede 1-1 mod Lecce. Alligevel forsvarer de førstepladsen i Serie A, fordi Inter også satte point til.

For bare anden gang i ni kampe spillede Juventus lørdag uafgjort i Serie A, da udekampen mod Lecce endte 1-1.

Juventus indtager dog stadig førstepladsen i Serie A, da Inter også satte point til lørdag aften.

Det var ellers Juventus, der kom bedst fra start, da Gonzalo Higuain fik sparket bolden i kassen. Men glæden varede ikke længe for topholdet, for kort tid efter underkendte kampens dommer målet efter at have genset situationen via VAR.

Også efter pausen var VAR på spil, men her var det til gæsternes fordel. Juventus blev nemlig tildelt et straffespark efter 49 minutters spil, fordi Jacopo Petricciones mistimede tackling på Miralem Pjanic akkurat var inden for stregerne i straffesparksfeltet.

Derfor kunne Paulo Dybala gå frem til straffesparkspletten, og med et hårdt spark til venstre for målmanden sendte han sikkert Juventus foran 1-0.

Bare fem minutter senere kom Lecce dog frem til en stor chance, men Wojciech Szczesny i Juventus-målet boksede et hårdt skud over overliggeren, så det i stedet blev til et hjørnespark.

Men bedst som Juventus pustede ud efter målforsøget imod dem, fik de større problemer. Matthijs de Ligt ramte nemlig bolden med hænderne i feltet, og derfor blev opgørets andet straffespark en realitet. Det udnyttede Marco Mancosu, og med et blødt spark til højre for målmanden udlignede han til 1-1.

Selvom Juventus pressede på resten af kampen, kom der ikke flere mål. Derfor måtte de forsvarende italienske mestre tage til takke med uafgjort mod Lecce, der efter ni runder ligger nummer 17 i Serie A.

Inter misser førstepladsen

Med Juventus' pointtab havde Inter mulighed for at overtage førstepladsen. Det krævede en hjemmebanesejr over Parma, som var uden sidste sidste uges hattrickhelt, Andreas Cornelius, der er skadet.

Inter missede muligheden for at overtage førstepladsen i Serie A, da de kun fik 2-2 hjemme mod Parma. Video: TV 2 SPORT

Det startede da også bedst for Inter, der efter 23 minutter kom foran ved Antonio Candreva. Midtbanespilleren sendte en flugter af sted på kanten af feltet, som blev rettet af og derved snød Luigi Sepe i Parma-målet.

Men heldigvis for Parme var den tidligere Inter-spiller Yann Karamoh brandvarm. Først opsnappede han en kikset Inter-aflevering og udlignede til 1-1, inden han fire minutter senere assisterede Gervinho, der bragte gæsterne foran 2-1.

I anden halvleg fik Inters Romelu Lukaku dog udlignet til 2-2. Det blev opgørets sidste mål, så Inter er fortsat på andenpladsen i Serie A.

Genoa vinder første kamp efter trænerfyring

Thiago Motta debuterede i dag som Genoa-træner, og det gjorde han med manér. Genoa besejrede nemlig Brescia 3-1 på hjemmebane sent lørdag aften.

Fire gange blev der scoret i kampen mellem Genoa og Brescia. Video: TV 2 SPORT

Fra kampens start så det ellers skidt ud for hjemmeholdet, der kom bagud efter 33 minutter, da Sandro Tonali bragede et frispark op i det lange hjørne.

Men efter 60 dårlige minutter fik klubben - der havde både Lasse Schöne, Peter Ankersen og Lukas Lerager i startopstillingen - vendt opgøret.

Først udlignede indskiftede Kevin Andres Agudelo Ardila til 1-1, og ti minutter senere bragte Cristian Kouame hjemmeholdet foran efter en flot halvflugter i midten af feltet.

Og alle gode gange tre lykkedes det for en Genoa-indskifter at komme på måltavlen, da også Goran Pandev fik netmaskerne til at blafre. Angriberen modtog en god bold i højre side af banen og driblede længere ind i feltet, hvor han - selvom han var hårdt presset af Brescias forsvar - placerede bolden helt oppe i det lange hjørne.

Dermed vandt Genoa kampen 3-1 og passerer netop Brescia i tabellen. Genoa er nu nummer 17.