Fodbold

32 mål, historisk sejr og tophold i problemer: Sådan forløb Serie A-weekenden

Alle 20 hold har været i aktion i Serie A i denne weekend. I artiklen kan du danne dig et overblik over resultaterne og nyde en stribe af mål.

Der var flere store overraskelser i denne weekends spillerunde i Serie A, hvor blandt andre topholdene Juventus og Inter begge skuffede og måtte nøjes med ét point i deres respektive kampe.

Det var også en weekend med mange mål, VAR-kendelser og ikke mindst en historisk sejr til Simon Kjærs Atalanta.

Herunder kan du danne dig et overblik over niende spillerunde i den bedste italienske række, som på nuværende tidspunkt føres af Juventus.

Resultater i Serie As niende runde:

  • Lecce - Juventus (1-1)
  • Inter - Parma (2-2)
  • Genoa - Brescia (3-1)
  • Bologna - Sampdoria (2-1)
  • Atalanta - Udinese (7-1)
  • Spal - Napoli (1-1)
  • Torino - Caglari (1-1)
  • Roma - Milan (2-1)
  • Fiorentina - Lazio (1-2)
  • Verona - Sassoulo (0-1)

Atalanta henter historisk sejr

Simon Kjær fik chancen fra start for Atalanta, da holdet søndag tog imod Udinese. Det startede langt fra godt for danskeren og holdkammeraterne, da Simon Kjær mistede bolden i forsvaret og kostede et mål efter blot 11 minutters spil.

Atalanta vandt hele 7-1 over Udinese, da de to klubber tørnede sammen søndag eftermiddag. Det er en tangering af klubbens største hjemmebanesejr nogensinde.

Men Atalanta fik vendt 0-1 til 7-1 og tangerede dermed rekorden for deres største hjemmebanesejr i Serie A. Rekorden blev sat tilbage i 1952, hvor de slog Triestina med præcis samme cifre.

Dermed er Atalanta nummer tre i den bedste italienske række, hvor de har tre point op til Juventus på førstepladsen.

Topholdene sætter point til

Foran Atalanta ligger både Juventus og Inter, men begge hold tabte dyrebare point i topstriden denne weekend.

Juventus, der stillede op uden Cristiano Ronaldo, besøgte Lecce, og de forsvarende italienske mestre måtte tage til takke med ét point, da kampen endte 1-1.

Juventus spillede 1-1 imod Lecce i en kamp, hvor VAR indtog en hovedrolle to gange. Video: TV 2 SPORT

Også Inter måtte nøjes med en remis i denne weekend, da de tog imod Parma på hjemmebane. Inter kom ellers planmæssigt foran ved Antonio Candreva, men herefter scorede Parma to mål. Heldigvis for hjemmeholdet fandt Romelu Lukaku vej til netmaskerne og sikrede det ene point.

Juventus fører efter ni spillerunder Serie A med 23 point, mens Inter står noteret for 22 point på andenpladsen.

Roma bryder dårlig stime mod Milan

For første gang i to år lykkedes det Roma at besejre Milan, da hovedstadsklubben søndag aften sendte Milan hjem med et nederlag på 2-1 i bagagen.

Der skulle gå 38 minutter, inden Roma fik gang i målscoringen. Her var det Edin Dzeko, der fra en hel fri position i feltet headede bolden i mål via overliggeren.

Men i anden halvleg sørgede Theo Hernandez for en udligning. Den 22-årige franskmand kom først over et indlæg fra Davide Calabria, driblede længere ind i feltet og sendte med højrebenet bolden ned i venstre hjørne.

Roma bibeholdt sin plads i top-5, efter de besejrede Milan med 2-1. Video: TV 2 SPORT

Til slut fik midtbanespilleren Nicolo Zaniolo dog jublen til at bryde løs hos hjemmeholdets fans, da han med følte bolden forbi Gianluigi Donnarumma i Milan-målet og sikrede en 2-1-sejr.

Med sejren fastholder Roma femtepladsen i Serie A, mens Milan er nummer 12.

Bologna besejrer bundprop

Danske Andreas Skov Olsen var med fra start, da Bologna på hjemmebane besejrede bundholdet Sampdoria med cifrene 2-1.

Danskeren gjorde dog ikke meget væsen af sig og blev skiftet ud efter 55 minutter. Inden da havde Rodrigo Palacio sparket hjemmeholdet foran efter en Bologna-omstilling, men efter 63 minutter bragte Manolo Gabbiadini balance i regnskabet.

Andreas Skov Olsen og resten af Bologna-mandskabet tog en sejr på 2-1 over Sampdoria. Video: TV 2 SPORT

Det hele endte dog med tre point til Bologna, da Mattia Bani sendte bolden i nettet, efter et hjørnespark endte lige for fødderne af ham. Sejren sender Bologna op på tiendepladsen, mens Sampdoria er nummer 20 med blot fire point efter ni kampe.

Ny Genoa-træner debuterer med sejr

Genoa, der havde danske Lasse Schöne, Peter Ankersen og Lukas Lerager i startopstillingen, havde lørdag aften besøg af Brescia.

Det var holdets første kamp, siden Thiago Motta overtog roret i danskerklubben. Og den nyindsatte træner kunne da også glæde sig over en sejr på 3-1 i sin debutkamp, hvor holdet ellers vidste dårlige takter i de første 60 minutter.

Fire gange blev der scoret i kampen mellem Genoa og Brescia. Video: TV 2 SPORT

Men Thiago Motta tog konsekvensen og skiftede tre friske spillere ind, og de scorede alle tre en enkelt gang.

Med de tre point i bagagen er Genoa nu nummer 17 i Serie A og dermed lige over nedryningsstregen, mens netop Brescia er nummer 18.