Fodbold

Atalanta med historisk sejr trods Kjær-brøler

Simon Kjær var skyld i, at Atalanta kom bagud 1-0 imod Udinese. Alligevel kunne danskeren juble over en historisk stor hjemmebanesejr på 7-1.

For tredje gang i sæsonen var Simon Kjær med fra start hos Atalanta i Serie A, da holdet krydsede klinger med Udinese.

Det startede dog skidt for den danske landsholdskaptajn, da han kostede et mål kort inde i kampen. Alligevel fik Atalanta vendt kampen og vandt hele 7-1 efter en kamp, der blandt andet bød på tre VAR-kendelser, to straffespark og hele otte mål.

Desuden var det en tangering af klubbens største sejr på hjemmebane, da deres største sejr hidtil var på 7-1 imod Triestina tilbage i sæsonen 1951/52.

Selvom Atalanta altså endte med en storsejr, var de under pres fra opgørets begyndelse, og efter 11 minutter gik det galt for hjemmeholdet. Her var Simon Kjær i boldbesiddelse, men da han forsøgte at drible forbi Stefano Okaka, mistede danskeren i stedet bolden og måtte se italieneren sende Udinese foran 1-0.

Herfra stod der dog Atalanta på opgøret. Mindre end ti minutter senere udlignede Josip Ilicic efter en Atalanta-omstilling, da sloveneren sendte bolden resolut forbi Juan Musso. Målet blev først dømt offside, men med hjælp fra VAR omstødte dommeren dommen, så målet blev anerkendt.

Rødt kort startede målfest

Atalanta stormede mod Udineses mål, og efter 31 minutters spil blev holdet tildelt et straffespark. Her nedlagde Nicholas Opoku Josip Ilicic i straffesparksfeltet, hvilket både resulterede i et straffespark og et rødt kort.

Den tidligere Udinese-spiller Luis Muriel omsatte sikkert straffesparket til et mål og sendte dermed hjemmeholdet foran 2-1.

Bare to minutter senere tydede meget på, at Atalanta igen ville få et straffespark, da en Udinese-spiller havde hånden på bolden i feltet. Endnu en gang tyede kampens dommer dog til VAR og afviste, at der skulle være straffespark.

Atalanta-spillerne appellerede kraftigt for, at der skulle være straffespark, fordi en af Udineses forsvarsspillere ramte bolden med hånden. Dommeren vurderede dog, at det var uundgåeligt. Video: TV 2 SPORT

Kort inden pausen var det så igen Josip Ilicic, der imponerede for de blå- og sortklædte. Angriberen opsnappede en ripost og omgivet af forsvarsspillere sparkede for anden gang i opgøret bolden i netmaskerne.

Derfor kunne Atalanta gå i omklædningsrummet med klapsalver fra publikum og en føring på 3-1. De første 45 minutter var fyldt med dramatik, og sådan fortsatte det efter pausen.

Vild start på anden halvleg

Der var kun gået få minutter af anden halvleg, inden Luis Muriel igen kom på måltavlen og bragte Atalanta foran 4-1.

Hjemmeholdet vadede i chancer, og bare fire minutter senere fik hjemmepublikummet igen anledning til at juble. Her var det nemlig Mario Pasalic, der sendte kuglen ind bag en chanceløs Juan Musso.

Selvom hjemmeholdet var foran 5-1, fortsatte de stormløbet mod gæsternes mål. Luis Muriel fik en bold i dybden, men en tackling fra gæsterne umuliggjorde en tredje scoring i kampen fra ham. Dommeren gjorde dog VAR-tegnet for tredje gang i opgøret, og efter flere genafspilninger af situationen dømte han straffespark.

Derfor kunne Luis Muriel gå frem til straffesparkspletten, hvorfra han sikrede en føring på 6-1 og et hattrick i kampen.

Til sidst var det så Amad Traore, der fik netmaskerne til at blafre og sikrede en tangering af klubbens største hjemmebanesejr nogensinde.

Storsejren sender Atalanta op på tredjepladsen i Serie A, mens Udinese er nummer 12.