Fodbold

Bologna-træner kæmper med kræft: - Det har taget hårdt på os, siger dansker

Bologna-træneren Sinisa Mihajlovic fik konstateret leukæmi i juli, men træner stadig holdet fra sygesengen.

Som cheftræner for Bologna kæmper Sinisa Mihajlovic en brav kamp for, at Bologna forbliver i den bedste, italienske række.

Men i disse måneder kæmper han en hårdere kamp: En kamp for livet. Tilbage i juli fik han nemlig den nedslående besked ved lægen, at han har leukæmi.

Det har sendt Sinisa Mihajlovic væk fra den daglige træning. Kun få gange har han været på sidelinjen siden da. Dagene går i stedet på hospitalet. Herfra forsøger han at lede sine tropper, og det har påvirket holdet ifølge det danske fodboldtalent Andreas Skov Olsen.

- Det har taget rigtig hårdt på os, men vi har også et rigtig godt trænerteam uden om ham, som næsten står for det hele. De gør det rigtig godt, og så håber vi bare snart, at han kommer tilbage, siger Andreas Skov Olsen til TV 2 SPORT.

- Jeg kom jo herned et par uger efter, at han fik det konstateret. Det var selvfølgelig rigtig hårdt for alle, hele klubben og hele byen. Det har også været specielt ikke at have en træner, som er her hver dag. Men vi snakker med ham over Skype til videomøder og så videre, og det er selvfølgelig meget hårdt, for man ved, hvor meget han gerne selv vil være der.

Sinisa Mihajlovic har siden da få gange været med på stadion. Første gang var i slutningen af august, hvor han til spillernes store overraskelse dukkede op. Det fik vandstanden til at stige i øjnene på flere af dem.

- Jeg lovede jer, at jeg ville være sammen med jer. Og her er jeg. Nogle vil mene, at jeg er et fjols, fordi jeg har forladt hospitalet. Men jeg ville være her, sagde Mihajlovic før kampen ifølge Gazzetta dello Sport.

Men selvom han ikke er fysisk tilstede ved alle kampe, er han det mentalt. Det fik spillerne for alvor at mærke, da de tidligere på sæsonen mødte Brescia.

En skideballe, en sejr og et sentimentalt visit

I midten af september tørnede Bologna sammen med Brescia, og det var uden Sinisa Mihajlovic på trænerbænken. Fra sygesengen kunne han dog se sit hold være bagud 1-3 i pausen, og det blev for meget for ham.

Derfor ringede han til holdet og gav dem en opsang. Den virkede tilsyneladende, for Bologna scorede tre gange i anden halvleg og vandt derfor 4-3.

Det fik hele holdet til at besøge træneren på hospitalet og dedikere sejren til ham – et øjeblik, der stadig bringer et smil frem på Andreas Skov Olsens læber.

- Det var en meget rørende situation, synes jeg, fordi vi spillede en forfærdelig første halvleg. Jeg tror, det var vores assistenttræner, der snakkede med vores træner i halvlegen, og så kan jeg huske, vi fik en kæmpe skideballe. Jeg forstod det ikke, fordi det var på italiensk, men det lød som en kæmpe skideballe.

- Så gik vi ud og vandt anden halvleg, og så tog vi forbi hospitalet og gav ham sejren, eller hvad man siger. Det var et rigtig fedt ’moment’, og jeg tror også, at det betød helt vildt meget for ham, husker Andreas Skov Olsen tilbage.

Vil ofre sig mere for ham

Det betyder med andre ord noget for holdet at præstere foran den kræftramte træner – især når han finder kræfterne til at møde op på stadion.

- Det giver noget lidt andet, når han er der faktisk, og det kan man også mærke på tilskuerne og på holdet. Man vil på en eller anden måde gøre lidt ekstra for ham, for man vil gerne gøre ham tilfreds.

- Når vi snakker med ham, og han ligger syg, og man kan se, at han ikke har det godt. Men at han alligevel samler kræfter til at kunne snakke med os og snakke fodbold, det gør også, at hvis han kan det, så kan vi også gøre det ekstra i hvert fald, afslutter Andreas Skov Olsen, da TV 2 SPORT besøger ham i det fodboldglade land.

I mere end tre måneder har Sinisa Mihajlovic kæmpet med sin leukæmi. En kamp, der endnu ikke er overstået, og hvor han er blevet anbefalet at forholde sig i ro.

Men han kan ikke lægge fodbolden helt fra sig. Til glæde for klubben, spillerne og byen. Men de holder alle vejret og håber på, at træneren snart vil vende tilbage som kræftfri.