Fodbold

England markerer kamp nummer 1000 med historiske trøjer

Englands spillere får lov til at spille i en speciel trøje med historiske numre i landets kamp nummer 1000.

Kamp nummer 1000 bliver en milepæl for det engelske fodboldlandshold, som vil markere begivenheden med en speciel trøje med historiske numre.

Når England tager imod Montenegro i EM-kvalifikationen 14. november på Wembley i London, så vil spillerne få et historisk nummer trykt på brystkassen under det engelske logo.

Det oplyser Det Engelske Fodboldforbund (FA) torsdag på sin hjemmeside.

Englands 147-årige historie strækker sig tilbage fra den første landskamp i 1872 mod Skotland, hvor målmand Robert Baker var iført trøje nummer et.

Siden har over 1200 spillere fået debut for det engelske landshold.

Den seneste debutant var Tyrone Mings, som får påtrykt nummer 1244.

Ifølge AFP er England det første land til at spille 1000 internationale seniorkampe.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har givet englænderne tilladelse til at spille med de specielle trøjer, som også vil have de normale rygnumre påført.

Til kampen på Wembley har en række tidligere spillere fået invitationer. Det gælder alle tidligere anførere, spillere med over 50 landskampe på cv'et samt VM-vinderne fra 1966.

Viv Anderson, som var den første sorte professionelle fodboldspiller til at repræsentere England på seniorniveau, vil også være til stede.

Landstræner Gareth Southgate, som nåede at spille 57 landskampe, blev torsdag præsenteret for sin egen trøje med nummer 1071.

- Det indkapsler vores historie og holdets betydning, når man går hele vejen tilbage, siger Southgate.