Fodbold

Arsenals anfører afslører voldsomme kommentarer, der lå bag reaktion mod fans

Granit Xhaka forlader hånligt banen i opgøret mellem Arsenal og Crystal Palace.  David Klein / Ritzau Scanpix

Arsenal-kaptajnen Granit Xhaka har nu givet lyd fra sig efter søndagens episode, hvor han blev hånet af tilskuerne i forbindelse med en udskiftning.

De sociale medier eksploderede søndag aften efter den voldsomme episode mellem Arsenal-tilhængerne og klubbens anfører, Granit Xhaka.

I 2-2-kampen mellem Arsenal og Crystal Palace blev Xhaka hånet af sine egne fans, da han blev skiftet ud med en halv time tilbage af kampen. Det gad anføreren ikke at finde i.

Xhaka kastede med anførerbindet, smed spillertrøjen af og forlod stadion, inden kampen var slut. Reaktionen har skabt meget vrede blandt Arsenal-tilhængerne, og nu har schweizeren endelig valgt at reagere på situationen.

- Scenerne, der fandt sted i forbindelse med min udskiftning, har rørt mig dybt. Jeg elsker den her klub og giver mig altid 100 procent på og uden for banen, skriver han på Instagram.

- I den her situation lod jeg mig selv rive med og reagerede på en måde, der var respektløs over for gruppen af de fans, som støtter vores klub, vores hold og mig selv med positiv energi. Det var ikke min intention, og jeg er ked af, hvis det er det, som folk tror.

Fik nok efter hadefulde kommentarer

Xhaka forklarer yderligere i sit Instagram-opslag, at de seneste uger har været for meget for ham.

Her er han blevet mødt at kommentarer som ’vi vil brække dine ben’, ’dræbe din kone’ og ’håber, din datter får cancer’ af Arsenal-fans både på stadion og de sociale medier.

Og da han følte, at han ikke blev respekteret i forbindelse med udskiftningen, flød bægeret over, som han selv beskriver det.

- Mit ønske er, at vi kommer tilbage til et sted med gensidig respekt og husker, hvorfor vi forelskede os i fodbold i første omgang. Lad os komme videre sammen på en positiv måde, skriver han.

Et intenst minut

Xhaka har længe blandt Arsenal-fans været syndebukken for holdets svingende resultater. Det blev han igen i søndags.

Da schweizerens navn blev råbt op over højtaleranlægget, kvitterede fansene med højlydt jubel af åbenlys sarkastisk karakter.

Det klare budskab nåede også ned til den 27-årige midtbaneslider på banen, der lod sig påvirke af mishagsytringerne. Han tog sin ene hånd op til øret og signalerede, at de bare kunne juble hånligt på livet løs

Xhaka gestikulerer ud til publikum.

Derefter råbte han noget ud mod tilhængerne. Her kræver det ingen mundaflæser for at komme frem til, hvad hvile to ord, der Xhaka valgte at respondere med: ”Fuck off”.

Dernæst flåede han sin røde Arsenal-trøje af og gik direkte i omklædningsrummet tydeligt frustreret over situationen.

Trøjen røg hurtigt af, da han havde forladt banen.

Onsdag spillede Arsenal kamp igen. Her spillede de 5-5 mod Liverpool på Anfield, hvor netop Xhaka ikke var at finde i truppen.

Hvad fremtiden bringer for Xhaka i Arsenal er stadig uvis, men klubben har selv delt Xhakas opslag på sin egen Instragram-profil. Det kunne derfor tyde på, at alle parter blot ønsker, at situationen bliver glemt hurtigst muligt.