Fodbold

Bendtner begyndte at græde, da træneren ville sende ham hjem

Nicklas Bendtner var ved at smide sin professionelle karriere på gulvet i Arsenal, inden den overhovedet var kommet i gang.

En novemberdag i 2004 blev den daværende ungdomsspiller i Arsenal kaldt ind på Liam Bradys kontor, der var chef for akademiet.

Han forventede ikke, at han skulle have kritik for at have gjort noget forkert, da han flere gange havde fået ros af Arséne Wenger, når han havde trænet med førsteholdet.

Det var dog en helt anden dagsorden, han mødte. For Bendtner havde nemlig en forkert attitude. Det fortæller han i sin nye bog, 'Begge sider', som The Guardian bringer et uddrag af.

- Jeg fik en lang tale. At jeg så fodbold som noget, jeg automatisk var god til. At jeg skulle stoppe med at tænke på biler, dyre ure og modelkærester. Det var noget, jeg kunne få, når jeg havde fortjent det, og den eneste rigtige vej var hårdt arbejde, fortæller Bendtner i bogen.

Han endte i en lang diskussion med Liam Brady, der stirrede intenst på danskeren. Bendtner fortæller, at han stirrede intenst tilbage for at vise, at han var stærk. Men hans øjne begyndte at hæve op.

- Jeg er godt klar over, at I så en anden spiller i Danmark, men I skal ikke sætte mig af. Det skal nok komme, sagde jeg. Brady så på mig med et roligt, men gennemtrængeligt blik. ”Jeg er ikke sikker, Nicklas. Det er ikke godt at have tvivl – ikke på dette niveau. Du skal tilbage til København."

Jeg sugede det hele ind, og det endte med, at vi krammede hinanden

Nicklas Bendtner om snakken med Thierry Henry

Dette afviste Bendtner og begyndte at græde.

- Det er første gang, jeg har grædt foran nogle andre end mine forældre. Og jeg indså pludseligt, hvor vigtigt det var for mig, siger Bendtner.

Og han fik som bekendt lov til at blive i klubben, som sidenhen rykkede ham op til førsteholdet, som han var en del af fra 2005.

Henry gav Bendtner en to timer lang enetale

Men heller ikke her fik han en let start.

Bendtner trænede med førsteholdet efter flere succesfulde præstationer for U18- og reserveholdet.

Under et træningspas spillede de 11-mod-11, hvor de maksimalt måtte have to boldberøringer.

Bendtner stod i en position, hvor han kunne se, at Arsenal-stjernen Thierry Henry havde tre berøringer, og det råbte han højt. Pat Rice, der var Wengers højre hånd og assistent, råbte tilbage, at han skulle spille videre.

Men Henry hørte tydeligt Bendtner. Han vendte sig mod danskeren, puttede en finger op foran sine læber og sagde: ”Ssssssh.”

Nicklas Bendtner på træningsbanen i 2010 med Sol Campbell.

Kort efter fik Bendtner så en kendelse mod sig, da han rørte bolden tre gange, og danskeren protesterede højt. Også for højt i forhold til, at han var ungdomsspiller, mente Henry.

Franskmanden bad Bendtner om at holde mund – denne gang med en masse bandeord inkluderet. Bendtner svarede igen, men blev igen bedt om at tie stille. Denne gang også af Ashley Cole og Sol Campbell.

- Men det var ikke enden på det. Efter træning kom Henry hen til mig. Vi begyndte at tale. Først i omklædnignsrummet og så i loungen. Jeg vidste ikke, at han havde så mange ord i sig. Det var en solosnak på omkring to timer. Jeg sugede det hele ind, og det endte med, at vi krammede hinanden, siger Bendtner i bogen.

Nicklas Bendtners selvbiografi er skrevet i samarbejde med journalisten Rune Skyum-Nielsen, og den udkommer 5. november.