Fodbold

Dansker fik kvalme, da han så holdkammerats uhyggelige skade

André Gomes tilses, efter hans højre fod sidder helt forkert. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Evertons danske reservemålmand Jonas Lössl oplevede på tæt hold, da André Gomes' fod sad forkert.

Spillet på banen var det sekundære, da Everton-spilleren André Gomes pludselig lå på græsset og skreg af smerte.

Forsvarsspilleren var involveret i et sammenstød med Tottenham-spillerne Heung-Min Son og Serge Aurier, hvor hans fod efterfølgende sad helt forkert.

Spillerne på banen var tydeligt rystede, og på bænken tæt på uheldet var reaktionen den samme, fortæller Evertons reservemålmand Jonas Lössl.

- Jeg kunne tydeligt se det. Vores anfører Seamus (Coleman, red.) løb og varmede op og løb bare ind på banen. Man kunne se i hovedet på ham, at den var helt gal. Han stod og råbte og skreg, at doktoren skulle komme hurtigt. Så vidste man godt, det var skidt, siger Lössl til TV 2 SPORT.

- Man fik bare kvalme. Det var ikke rart at se sådan noget ske med en af ens holdkammerater. Jeg tror heller ikke, Tottenham havde det særlig sjovt. Man kunne også se, Son var berørt af det.

- Det handlede om at få lægerne ind og få sørget for, at en af fysserne fik skrevet til hans kone og få informeret hende om, hvad hun lige kunne gøre.

Folk var i chok

Son, der bragte Gomes ud af balance, så chokeret ud, da han så, hvor galt det stod til med André Gomes.

Sydkoreaneren begyndte også at græde, og han kom ikke til at spille kampen til ende, da han fik det røde kort, efter at dommer Martin Atkinson havde konsulteret med videodommeren.

- Man så nogle, der prøvede at hjælpe Gomes, så godt de nu kunne, men folk var bare i chok. Især Theo (Walcott, red.), som er ret tæt med André, var noget berørt af det. Det var han også efter kampen, siger Jonas Lössl.

Son var knust efter André Gomes skade.

Everton var på det tidspunkt bagud med 1-0 på en Dele Alli.

Hjemmeholdet fik dog det ene point ud af anstrengelserne, da Cenk Tosun i det syvende tillægsminut headede bolden i mål til 1-1.

Helt stille i omklædningsrummet

Sådan et resultat var normalt blevet fejret, og spillerne jublede da også sammen med fansene. Men i omklædningsrummet bagefter var det en helt anden sag.

- Der var ikke nogen, der sagde noget. Det var virkelig underligt, for vi fik trods alt udlignet til allersidst mod et rigtig godt hold. Det var rigtig fint, som kampen skred frem, men der var bare fuldstændig stille, indtil træneren lige sagde, at han godt kunne forstå, folk var berørte af det, siger Lössl.

André Gomes blev efter kampen fragtet til hospitalet.

- Vi krydser fingre for, det ikke er så slemt. Men foden sad helt forkert, så det er jo rigtig slemt, siger Lössl.