Fodbold

Ibrahimovic overvejer klubskifte for at hjælpe kræftramt ven

Zlatan Ibrahimovic har åbnet op for et muligt skifte til italiensk fodbold, når karrieren i USA er overstået. Tidligere har svenskeren spillet for Juventus, Inter og AC Milan. Kelvin Kuo / Ritzau Scanpix

Zlatan Ibrahimovic kan være tæt på et skifte til italienske Bologna, hvor hans gode ven Sinisa Mihajlovic, der tidligere på året fik kræft, er træner.

Zlatan Ibrahimovic' kontrakt med LA Galaxy udløber snart, hvilket har sat gang i mange rygter om den kontroversielle svenskers fremtid.

En fremtid, der kan byde på et comeback til italiensk fodbold. Det fortæller Bologna-direktøren Walter Sabatini.

- Ibrahimovic vil gerne slutte sig til os på grund af hans forhold til Sinisa (Mihajlovic, red.). Det er ikke umuligt. Det kan ske, og hvis det gør, så er det på grund af det bånd, der binder de to sammen, siger Sabatini ifølge Football Italia.

Bologna-træneren Sinisa Mihajlovic fik tilbage i juli konstateret kræft. Og ifølge Bologna-direktøren vil Zlatan Ibrahimovic gerne til Bologna for at være tættere sin kræftramte ven.

- Ibrahimovic vil gerne hjælpe Mihajlovic, og jeg kan bare sige, at vi gør alt, hvad vi kan, for at få det til at ske, siger han.

Ibrahimovic og Mihajlovic deler en fælles fortid i Inter. Da svenskeren spillede for den italienske hovedstadsklub, var Mihajlovic nemlig assistenttræner.

På trods af kræftsygdommen forlod Mihajlovic tidligere på sæsonen hospitalssengen for at lede sit mandskab i Serie A.

Havde indikeret en spansk fremtid

Bologna er ikke det eneste italienske hold, der er meldt interesseret i Zlatan Ibrahimovic.

I forrige uge flirtede angriberen massivt med Napolis præsident, men i sidste uge overraskede han de fleste.

Det gjorde han, da han i en video på sin Instagram-profil meddelte en mulig destination.

- Hej Spanien. Gæt hvad? Jeg kommer tilbage, sagde svenskeren i videoen.

Ordene blev ikke uddybet, hvilket godt kunne tyde på, at der var tale om et mediestunt.

Mange medier har nemlig også kunne berette om, at det var et led i en kampagne for bettingfirmaet Bethard, som i sidste uge åbnede i Spanien. Et firma, der har Zlatan som ambassadør.

Nu tyder tingene i hvert fald på, at Bologna og Zlatan Ibrahimovic har opnået en eller anden form for konsensus om at få svenskeren til at sætte sin signatur hos dem.