Fodbold

Klub afviser racisme mod Balotelli: - Fansene er ironiske

Mario Balotelli sparkede en bold efter Veronas tilskuere og forlod banen som en reaktion på tilråb.

Racistiske tilråb var nok engang et tema, da Verona søndag tog imod Brescia i Serie A.

Ud af det blå samlede Brescia-angriberen Mario Balotelli bolden op og hamrede den efter Veronas tilskuere, hvorefter han forlod banen i retning mod spillertunnellen og ifølge Gazzetta dello Sport sagde, han ikke ville spille mere.

Han blev dog talt til ro, og kampen blev genoptaget, efter at dommer Maurizio Mariani havde afbrudt kampen.

Stadionspeakeren slog fast, at racistiske tilråb ville medføre, at kampen blev afbrudt, men Verona-lejren nægter efterfølgende, at der var tale om racisme.

Råbte "Mario" hånligt

Træner Ivan Juric stemplede det som en løgn og fortalte efter kampen, at der blot blev råbt "Mario" på en hånlig måde.

Han bakkes op af klubbens præsident, Maurizio Setti.

- Jeg er enig i det, træneren sagde. Vi hørte intet. Veronas fans er ironiske, men ikke racister, siger Setti ifølge Gazzetta dello Sport.

- Som samfund er vi de første til at fordømme dem, der er racistiske, og vi hænger dem ud for øjnene af alle. Vi har sport i vores DNA og har mange sorte spillere.

- Vi kan ikke kontrollere 20.000 mennesker på stadion, men vi er på linje med det hele. I de otte år, jeg har været her, har vi altid udvist respekt. Den letteste løsning er at finde de enkeltstående individer og fjerne dem fra fodbold.

Han fortæller dog, at de efter kampen mødtes med Balotelli og gav ham en undskyldning, hvis nogen skulle have sagt noget.

Ifølge Gazzetta dello Sport fortalte flere Brescia-spillere efter kampen, at de hørte racistiske tilråb. Mario Balotelli selv gik forbi journalisterne uden et ord, men han takkede kollegaerne på banen og fansene for mange støttende beskeder.

- I har vist, at I er rigtige mænd, ikke som dem, der afviser beviserne, skriver Balotelli på Instagram.

Racismesag tidligere på sæsonen

Verona blev tidligere på sæsonen anklaget for racisme mod AC Milan-spilleren Franck Kessie. Her skulle der være blevet lavet abelyde mod Kessie, men det afviste Verona og udtalte, at det var pibekoncerter rettet mod dommeren.

Tilbage i 2014 fik klubben en bøde på 370.000 kroner fra det italienske fodboldforbund, da en gruppe på omkring 3000 inkarnerede fans på tribunen Curva Sud "to gange sang racediskriminerende slagsange mod Sulley Muntari" fra AC Milan.

Curva Sud blev ligeledes lukket for tilskuere til en hjemmekamp.

Verona vandt kampen med 2-1. Brescias mål blev sat ind i Balotelli.