Fodbold

Bendtner: Spillere festede med 'friske piger', når Morten Olsen var gået i seng

Nicklas Bendtner har altid opført sig eksemplarisk i Åge Hareides tid som landstræner. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Åge Hareide har et positivt indtryk af Nicklas Bendtner, men nordmanden vil ikke læse danskerens bog.

Tiden i landsholdslejren har ikke altid været seriøs træning og vigtig forberedelse til en landskamp.

I bogen 'Begge Sider' fortæller Nicklas Bendtner, at der var såkaldte "rumfester" i lejren, som også eksisterede før Bendtners indtræden på holdet i 2006.

Bendtner skriver, at han ofte "førte an i løjerne". Festerne skulle have fundet sted på både Hotel Marienlyst og det tidligere landsholdshotel Hotel Marina.

- Landsholdets værelser ligger i den ene ende af Marienlyst, og vi får så nogle friske piger til at medbringe forsyninger og booke værelser i den anden ende. Når Morten Olsen og de andre ledere er gået i seng, kan vi luske derover og gå til den, fortæller Bendtner i bogen, der er lavet i samarbejde med forfatter Rune Skyum-Nielsen.

- Faktisk ville det undre mig, hvis DBU skulle have været fuldstændig intetanende om fænomenet. Jeg tror, der bliver set igennem fingre med en del, så længe det ikke tager overhånd.

TV 2 SPORT har været i kontakt Morten Olsen, der ikke ønsker at kommentere sagen eller Nicklas Bendtners bog generelt.

Bendtner har opført sig eksemplarisk, når han har været med landsholdet i min tid

Åge Hareide

Hareide har ikke oplevet det

Fodboldlandstræner Åge Hareide har ikke oplevet en kultur på landsholdet, hvor festglade spillere er lusket væk fra deres værelser på Hotel Marienlyst for at deltage i værelsesfester med kvinder og sprut i den anden ende af hotellet efter en landskamp.

Det siger Hareide, da han mandag bliver spurgt ind til de såkaldte "rumfester", som Nicklas Bendtner omtaler i sin bog.

- Jeg har ikke oplevet de problemer i min tid som landstræner. Hvis nogen spillere vil have en ekstra øl efter kampene, så har de altid fået lov til det. Jeg tror, den form for frihed under ansvar fjerner en eventuel lyst til at liste væk til et privat selskab i løbet af natten, siger Åge Hareide, der roser kulturen på landsholdet.

- Jeg har aldrig haft mere eksemplariske spillere end de danske i forhold til disciplin, arbejdsindsats, koncentration og venskab.

Opført sig eksemplarisk

Selv om Bendtner ikke har været en lige så fast del af landsholdet under Hareide som under Morten Olsen, har Åge Hareide fået et godt indtryk af angriberen, når han har været med.

- Bendtner har opført sig eksemplarisk, når han har været med landsholdet i min tid. Han er en god dreng, og der har ikke været besværligheder med ham, siger Hareide.

Landstræneren kommer dog ikke til at læse Bendtners nye bog.

- Jeg har ikke planer om at læse bogen. Jeg er i gang med en anden bog for tiden. Den handler om tre brødre og er skrevet af svenskeren Jan Guillou, og den er meget god, siger Hareide.