Fodbold

FCM henter tidligere landsholdsangriber i Sverige

Lasse Vibe siger farvel til Göteborg, hvor han senest har spillet.  9200 Thomas Johansson / Tt / Ritzau Scanpix

Fra årsskiftet vender angriberen Lasse Vibe hjem til Danmark, hvor han fremover skal tørne ud for FC Midtjylland.

Den danske offensivspiller Lasse Vibe fortsætter sin karriere hos Superligaens førerhold, FC Midtjylland.

Det oplyser den midtjyske klub på sin hjemmeside.

32-årige Vibe har underskrevet en kontrakt gældende fra januar 2020 til sommeren 2021.

- Da jeg hørte om FC Midtjyllands interesse, var det uden konkurrence min prioritet nummer et. Det er en klub, der gør tingene anderledes, hvilket jeg godt kan lide. Sådan har jeg det også med frækheden i udmeldingerne – klubber, som stikker lidt ud, har altid tiltalt mig, siger Lasse Vibe til klubbens hjemmeside.

Vibe, der både har optrådt som angriber og kantspiller, har spillet 2019-sæsonen i svenske IFK Göteborg, men ønskede ikke at forlænge, da han gerne ville hjem til Danmark.

Vender hjem med erfaring i bagagen

Han skiftede til den svenske klub, efter han havde fået sit gennembrud hos Sønderjyske fra 2012 til 2013. Siden var han Brentford-spiller fra 2015 til 2018, hvorefter han havde en kort afstikker til kinesiske Changchun Yatai.

- Jeg har spillet mange kampe i flere forskellige lande, en rutine jeg tager med mig ind i klubben, og det kan da godt være, jeg ikke er helt så hurtig, som sidst jeg spillede i Danmark, men jeg kan altså stadig flytte benene hurtigt, siger Lasse Vibe.

Og i FC Midtjylland glæder man sig over, at de fremover får glæde af angriberens kvaliteter og erfaring.

- Vi er meget glade for, at Lasse bliver en del af vores klub. Han er en stor personlighed, både på og uden for banen, og han bliver med sin rutine en væsentlig og vigtig støtte for vores mange unge spillere, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.

Vibe er noteret for 11 A-landskampe i perioden fra 2014 til 2017.