Fodbold

Hareide modsiger Bendtner-indikation: - Der er en forskel

Åge Hareide valgte ikke at udtage Nicklas Bendtner til VM i 2018.  Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Åge Hareide fortæller, at han aldrig har lovet Nicklas Bendtner en plads i VM-truppen. Angriberen selv indikerer det modsatte i sin nye bog.

Det kom bag på de fleste, da Nicklas Bendtner i 2018 blev vraget til VM - også ham selv.

Åge Hareide havde i første omgang udtaget angriberen til den 35 mand store bruttotrup, selvom han bar rundt på en mindre skade, som han havde pådraget sig i den sidste spillerunde, inden landsholdet skulle samles forud for slutrunden.

Da jeg tog til Rosenborg, lovede Hareide, at … Jeg har lyst til at råbe ad ham

Nicklas Bendtner

Den daværende Rosenborg-spiller var overbevist om, at han ville blive klar til den første kamp mod Peru, og derfor forventede han, at han også ville være en del af den endelige trup, der skulle med til Rusland.

Men der var også en anden ting, der gjorde, at han forventede en plads på flyet. I sin nye bog "Begge Sider" indikerer Nicklas Bendtner således, at Åge Hareide havde lovet ham en plads i truppen.

- Det svimler. Det giver slet, slet ingen mening. Da jeg tog til Rosenborg, lovede Hareide, at … Jeg har lyst til at råbe ad ham, selvom jeg ved, at det ikke kan betale sig. Det har aldrig gjort mig noget godt at råbe ad mine trænere, skriver Bendtner om det øjeblik, hvor han fik at vide, at han ikke var en del af Hareides udvalgte.

Angriberen beskriver, hvordan han blev kaldt ud på gangen få minutter inden selve udtagelsen, hvor Åge Hareide stod klar til at overbringe Bendtner nyheden.

Hareide lovede ikke Bendtner en plads

Men indikationen om, at Hareide skulle have lovet Bendtner en VM-plads har ikke gang på jord, fortæller landstræneren, der selv har noteret sig de mange ting, der allerede er sluppet ud fra bogen.

- Jeg har set, hvad han har skrevet i aviserne. Jeg har næsten læst hele bogen i avisen. Men det forandrer ikke på det standpunkt, jeg tog den gang. Du skal være 100 procent frisk for at være med til VM.

- Jeg sagde, at han ville blive aktuel til landsholdet, hvis han skiftede til Rosenborg for at spille. Der er forskel, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT i forbindelse med udtagelsen til de kommende EM-kvalifikationskampe.

Landstræneren fortæller desuden, at Nicklas Bendtner i øjeblikket ikke er i betragtning til landsholdet, da han ikke har fået nok spilletid på det seneste.

TV 2 SPORT har af Politikkens Forlag fået tilladelse til at bringe prologen fra "Begge Sider". Du kan læse bogens første sider her.