Fodbold

Makienok jubler over ’surrealistisk’ comeback-uge: - En drøm, der går i opfyldelse

Simon Makienok scorede søndag sit første mål i Æresdivisionen, da Utrecht besejrede Sittard med tenniscifre.  Matthew Childs / Scanpix Denmark

Simon Makienok er tilbage på fodboldbanen efter et sandt skadeshelvede. Og den danske angriber kunne ikke have drømt om et bedre comeback.

Torsdag scorede Makienok sit første Utrecht-mål, da han fik de sidste 30 minutter i en pokalkamp mod Excelsior. Det var Makienoks første fodboldkamp i 2019.

Søndag blev den historie endnu bedre, da han fik de sidste ti minutter i Æresdivisionskampen mod Sittard. Makienok skulle blot bruge tre minutter, før han scorede sit første mål i den bedste hollandske række.

Makienoks comeback-uge har altså budt på to mål i to kampe på blot 40 minutters fodbold, hvilket den tidligere Brøndby-spiller kalder surrealistisk.

- Det her er selvfølgelig som en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har været i gennem så meget, og jeg har set så meget frem til det her øjeblik.

- Og ikke nok med at jeg fik mine første minutter i pokalturneringen den anden dag, så kommer jeg ind og får minutter og scorer mit første mål i Æresdivisionen. Den her uge har været fantastisk, og det er også en smule surrealistisk, at det gik så godt, som det gjorde. Så jeg kunne ikke være mere glad, siger Makienok til Fox Sports.

Makienok scorede efter 83 minutters spil til slutresultatet 6-0. Sejren bringer Utrecht op på fjerdepladsen i den bedste hollandske række.

Intet andet end smil

Da Makienok gjorde comeback i pokalkampen i torsdags, kunne den danske spidsangriber ikke holde tårerne inde, da han scorede.

Han forklarede efter kampen, at scoringen var en stor forløsningen efter alt den sorg og skuffelse, han havde været igennem.

En periode med sorg og skuffelse, der i den grad er blevet byttet ud med smil og glade dage.

- Jeg smiler hele tiden lige for tiden. Jeg smiler, når jeg vågner, jeg smiler, når jeg går i seng. Selv under træningerne, uagtet om det er hård træning og med vejret, så smiler jeg.

I 2017 nåede Makienok to kampe for Utrecht, inden en knæskade holdt ham ude resten af sæsonen. I 2018 gentog det sig efter blot tre kampe. Derfor var torsdagens kamp blot Makienoks syvende for klubben.

Udover Brøndby har Makienoks fodboldkarriere også budt på ophold i HB Køge, Palermo, Preston North End og Charlton Athletic.