Fodbold

Solbakken sender stikpille til FCM inden topbrag

Ståle Solbakken og resten af FCK-mandskabet har haft meget at se til i løbet af efteråret.  Sergey Dolzhenko / Ritzau Scanpix

Ståle Solbakken mener, at ligaen havde været afgjort, hvis FCM havde haft et lige så tæt kampprogram som FCK.

FC Midtjylland fører Superligaen med fire point ned til rivalen FC København efter 15 spillerunder.

Det står klart, efter at FCM søndag vandt en vanskelig udekamp med 1-0 over AaB.

FCK fulgte senere søndag trop og vandt 3-0 hjemme over Sønderjyske. På søndag mødes de to tophold i en indbyrdes guldduel i Herning.

FCK-træner Ståle Solbakken sender en stikpille i retning af FCM, der i modsætning til københavnerne er ude af Sydbank Pokalen og ikke kvalificerede sig til et europæisk gruppespil.

- Havde FC Midtjylland haft vores program, så havde ligaen været afgjort nu, for så havde vi allerede vundet, mener Solbakken.

FCM har fri i ugens løb - FCK skal spille storkamp

Inden det hjemlige topbrag mod FCM skal FCK på torsdag spille en Europa League-kamp hjemme mod ukrainske Dynamo Kiev.

- FCM kan gå i startblokken og forberede sig til kampen mod os hele ugen. Vi tænker ikke på den FCM-kamp før på lørdag. Vi har en kamp torsdag mod Kiev, og så har vi restitution, hvor vi skal rense krop og hoved.

- Så vi har en lille taktisk træning på lørdag, og så skal vi være klar til søndag. Det er en helt anden optakt til kampen, vi har, siger Solbakken.

De 38 point, FCM har skrabet sammen i denne sæson, er ikke gået ubemærket hen hos Solbakken. Det er et FCM-snit på mere end 2,5 point per kamp.

- FC Midtjyllands pointgennemsnit er imponerende. Men vi har lige så mange point som i sidste sæson på dette tidspunkt.

- Med vores kampprogram og alle de skader, vi har haft, så er det en større præstation, vi leverer nu. Vi skal bare blive ved, siger Solbakken.

På samme tidspunkt i sidste sæson indtog FCK førstepladsen med 34 point, mens FCM havde 32 point på andenpladsen