Fodbold

Verona straffes for racisme mod Balotelli - byråd vil sagsøge ham

Veronas byråd vil sagsøge Mario Balotelli, selvom byens fodboldklub er blevet straffet for racistiske tilråb mod netop Balotelli i weekenden.

Mario Balotelli kunne ikke holde frustrationerne inde, da Brescia-angriberen blev udsat for racistiske tilråb. Det skete i form af abelyde fra Veronas tilskuere i de to holds indbyrdes møde i Serie A i weekenden.

Den 29-årige angriber lossede bolden op mod tilskuerne, hvorefter kampen blev afbrudt og senere genoptaget efter en henstilling til publikum om at opføre sig ordentligt.

Sagen har fyldt rigtig meget i Italien de seneste dage, og tirsdag er ingen undtagelse. Her har fodboldklubben Hellas Verona nemlig modtaget en straf fra det italienske fodboldforbunds disciplinærkomité.

Således skal klubben spille én kamp uden tilskuere på den såkaldte 'Poltrone est'-tribune, hvor størstedelen af abelydene mod Mario Balotelli kom fra, og klubbens mest inkarnerede fans holder til under hjemmekampe.

- Mario Balotelli blev udsat for racediskriminerende sange fra nogle af Hellas Veronas fans, som var positioneret på 'Poltrone est'-sektionen, slår rapporten fra fodboldforbunds disciplinærkomité fast.

Byråd vil sagsøge Balotelli

Det er dog langt fra det eneste, der fylder i de italienske medier. Tirsdag har fem politikere fra Veronas byråd fremsat et forslag om at sagsøge Mario Balotelli for 'tilsværtelse af Verona'.

- Det er ikke acceptabelt, at Verona bliver angrebet, når der i denne sag, slet ikke er sket noget, lyder forslaget, selvom de racistiske tilråb fra Verona-fansene er blevet dokumenteret på video.

Heller ikke byens borgmester, Federico Sboarina, anerkender, at Mario Balotelli blev udsat for racisme.

- Jeg var der selv. Ingen kunne forklare, hvorfor Balotelli sparkede bolden væk. Derfor kan det kun antages, at der ikke skete noget, for der var ingen racisme, forklarer Federico Sboarina.

Sådan så det ud, da Mario Balotelli sparkede bolden efter Veronas tilskuere.

Verona fyrer fanleder

Holdingen hos byrådet og borgmesteren i Verona er dog langt fra en, der møder støtte fra den italienske sportsminister, Vincenzo Spadafora.

Han har i stedet sendt et brev ud til klubber og fangrupperinger i de bedste italienske rækker med et klart budskab om at stoppe racisme. Derudover sender han også en klar henstilling til Veronas borgmester.

- Jeg vil gerne opfordre Veronas borgmester, der nægtede, at der skulle være sket racistiske tilråb og beskyldte Balotelli for at skabe en mediestorm mod byen, til at se videoerne igen og tage afstand fra de tilråb, lyder det klart fra den italienske sportsminister ifølge Football Italia.

Fodboldklubben Hellas Verona har tirsdag valgt at udelukke lederen af klubbens Ultras (klubbens mest inkarnerede fans, red.) for kampe i 11 år.

Det sker efter dennes udtalelser om, at Mario Balotelli "aldrig vil blive en rigtig italiener".