Joachim Andersen på rundens hold i Champions League

16x9
Joachim Andersen blev i sommer den dyreste danske fodboldspiller nogensinde, da han skiftede til Lyon for 225 millioner kroner. Foto: Philippe Desmazes / Ritzau Scanpix

Lyon-spilleren Joachim Andersen danner midterforsvar med Real Madrids Sergio Ramos på rundens hold i Champions League.

Tirsdag aften scorede 23-årige Joachim Andersen sit første mål for Lyon, da han sendte franskmændene i front mod portugisiske Benfica efter bare fire minutters spil af Champions League-kampen.

Med den præstation i verdens fornemmeste klubfodboldturnering har danskeren spillet sig til en plads på rundens hold, hvor han som den eneste Lyon-spiller er repræsenteret.

På holdet er der også blevet plads til Real Madrids nye stjernefrø Rodrygo, der scorede hattrick i kampen mod Galatasaray. Han danner angrebsduo sammen med holdkammeraten Karim Benzema.

Lyon kæmper for videre avancement

Lyon endte med at vinde med 3-1 over Benfica, og efter de første fire runder af Champions League ligger de derfor lunt til at tage en plads videre til ottendedelsfinalerne.

Franskmændene indtager andenpladsen efter RB Leipzig i Champions League gruppe G. Zenit St. Petersborg er tre point efter Lyon på tredjepladsen, hvor de to bedste går videre til knockout-fasen i turneringen.

- Da vi så, hvilken gruppe vi kom i, så var det vores mål at komme videre fra gruppen - det ligger vi godt til lige nu, vurderer Joachim Andersen.

- Vi kan selv afgøre det. Så det er jo, som det skal være. Så det er bare om at gøre vores arbejde nu i de sidste to kampe.

I de sidste to kampe i Champions League skal Lyon møde Zenit St. Petersborg på udebane, inden de slutter af på hjemmebane mod RB Leipzig.