Fodbold

Balotelli bliver kaldt ’arrogant’ af egne fans efter racismesag

I en officiel udtalelse fra Brescias mest inkarnerede fans forsvarer de såkaldte ultras, at Verona-fans udsatte Mario Balotelli for racistiske tilråb.

Det var en rasende og frustreret Mario Balotelli, der i weekendens Serie A-kamp mod Hellas Verona tog bolden i hænderne og sparkede den op på tilskuerpladserne.

Forud havde en gruppe af Verona-fans på 'Poltrone est'-tribunen lavet abelyde rettet mod Brescia-angriberen.

Efter episoden udtalte lederen af Hellas Veronas ultras, at Mario Baloltelli "aldrig vil blive en rigtig italiener". Den udtalelse er Brescias ultras ikke enig i, men de kritiserer samtidig attituden hos deres angriber med de ghanesiske rødder.

- Vi er ikke i tvivl om, at Balotelli efter alle hensigter er italiensk - endda en ’Bresciano’. Men den arrogance, som han konstant viser, er uforsvarlig, skriver Brescias ultras i en udtalelse på deres hjemmeside.

- Dette betyder ikke, at visse sange er legitime eller acceptable, men heller ikke at alle Verona-fans er racister. Det vigtigste er viljen til ofre sig, passion, respekt og motivation til at svede i trøjen, hvilket i øjeblikket ser ud til at være ukendt for Balotelli.

Et forsøg på at kriminalisere ultras-verdenen

Det italienske fodboldforbunds disciplinærkomité har besluttet, at Hellas Verona skal spille én kamp uden tilskuere på 'Poltrone est'-tribunen, hvor størstedelen af abelydene mod Mario Balotelli kom fra.

Efterspillet i racismesagen har fået Brescias ultras til at frygte for bevarelsen af de italienske ultras rundt om i landets klubber.

- De personlige tilkendegivelser fra en af lederne af Verona Curva kan ikke retfærdiggøre den heksejagt, som medierne og institutionerne har fremkaldt i endnu et forsøg på at kriminalisere og ødelægge hele ultras-verdenen.

- Hele fanbaser kan ikke betragtes som racistiske, men racisme eksisterer, og det bruges ofte til at skabe massepanik i den offentlige mening.

Veronas byråd har nægtet, at der skulle have fundet racistiske tilråb sted, og de har fremsat et forslag om at sagsøge Mario Balotelli for 'tilsværtelse af Verona'.

Den italienske sportsminister, Vincenzo Spadafora, har sendt et brev ud til klubberne og fangrupperinger i de bedste italienske rækker med et klart budskab om at stoppe racisme ovenpå weekendens hændelser.

Lederen af Hellas Veronas ultras er blevet udelukket fra klubbens kampe i 11 år efter udtalelserne, om at Balotelli "aldrig vil blive en rigtig italiener".