Fodbold

Mand skal ti år i fængsel efter røveriforsøg mod Arsenal-stjerner

Mesut Özil (til venstre) og Sead Kolasinac (til højre) træner forud for Europa League-finalen i 2019. Maxim Shemetov / Ritzau Scanpix

Den 25. juli 2019 forsøgte en bevæbnet bande at røve Mesut Özil og Sead Kolasinac. Begge spillere slap uskadt fra episoden

De to Arsenal-spillere Mesut Özil og Sead Kolasinac blev i slutningen af juli angrebet af flere bevæbnede mænd, som ville røve nogle af fodboldspillernes dyre ejendele.

Begge fodboldstjerner slap fra røveriforsøget uden skader på kroppen, og siden dengang har en sag verseret imod forbryderne.

Den ene forbryder - Ashley Smith - er fredag blevet idømt ti års fængsel, skriver Sky Sports. Det er ikke første gang, den 30-årige mand bliver dømt for en forbrydelse. I 2017 fik han en dom på 42 måneder, og han havde derfor ikke afsonet sin dom endnu, da han var med i gaderøveriet imod Mesut Özil og Sead Kolasinac.

Ashley Smith har desuden tidligere erkendt sig skyldig i et røveri tæt på Kolasinacs hjem ifølge det britiske medie.

Udover Ashley Smith er også en mand ved navn Jordan Northover anklaget i sagen, men han vil først blive dømt senere.

Arsenal-stjerner missede første ligakamp

Både Mesut Özil og Sead Kolasinac slap uskadt fra gaderøveriet, selvom sidstnævnte gik til angreb imod de bevæbnede forbrydere.

Efterfølgende oplevede de to spillere dog flere episoder, og det fik den engelske topklub til at udelade dem fra truppen til holdets første Premier League-kamp af sikkerhedsmæssige årsager.

- Vores spillere og deres familiers velbefindende er en topprioritet, og vi har taget denne beslutning efter samtaler med spillerne og deres repræsentanter.

- Vi samarbejder med politiet og tilbyder spillerne og deres familier løbende støtte, skrev klubben i et statement forud for sæsonåbningen imod Newcastle.

Siden da er Mesut Özil og Sead Kolasinac kommet tilbage på Arsenal-holder, der lige nu ligger nummer fem i Premier League efter 11 kampe.