Fodbold

Toft ser sort på Bendtners fremtid: Ren venlighed hvis FCK forlænger

Opvarmning var den eneste action, som Nicklas Bendtner fik i torsdagens Europa League-opgør mod Dynamo Kiev Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Det ser sort ud for Nicklas Bendtners chancer for at forlænge sit ophold i FCK, når kontrakten udløber ved årsskiftet. Det vurderer Flemming Toft.

Nicklas Bendtner trækker i disse dage de helt store overskrifter med sin biografi 'Begge sider'.

Til gengæld er det småt med genlyden, når det kommer til grønsværen og indsatserne for FC København.

Senest blev det ikke til spilletid i torsdagens vigtige Europa League-opgør mod Dynamo Kiev, hvor træner Ståle Solbakken foretrak at spille med Pieros Sotiriou og Michael Santos på toppen.

Det understregede, at Nicklas Bendtner ligner mand, der er færdig i den københavnske klub, når hans aftale udløber ved årsskiftet. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft.

- Det skal være af ren venlighed, hvis de forlænger med ham. Og det bruger Ståle Solbakken normalt ikke, lyder det fra Toft.

- Bendtner er tilsyneladende i fin form, men han er ikke i form til de mange sprinter, der skal til, når man spiller helt fremme i FCK-opstillingen.

Kigger man nærmere på Nicklas Bendtners tid hos FC København, så har den 31-årige angriber været i truppen 13 gange, og fået spilletid i de otte, og scoret en enkelt gang.

Men det er kun blevet til fire kampe fra start, og to af disse er forekommet i Sydbank Pokalturneringen, der umiddelbart ligner den turnering, som Ståle Solbakken har givet lavest prioritet.

Bogen er dårlig timing

På samme måde kan det også se ud til, at Bendtner er så lavt prioriteret i angrebshierarkiet, at det ikke giver mening at forlænge med den høje angriber.

- Der er ikke en stor chance. Han fik chancen i fire måneder. Og nu kan Dame N'Doye måske spille hver kamp hele foråret, og læg så dertil, at Sotiriou er begyndt at lave mål, forklarer Flemming Toft de udfordringer, som Bendtner står overfor i kampen om angrebspladserne.

Hvis Nicklas Bendtner alligevel - stik imod Flemming Tofts forventninger - får forlænget sit ophold i klubben, så er han ikke i tvivl om, at det bliver til en helt anden pris end den nuværende.

- Det bliver helt sikkert ikke til den løn, han får nu - eller den løn, han selv tror, han kan få.

Bliver det ikke FCK, så skal det være en anden klub, og det kan blive svært med de afsløringer og stikpiller, som Nicklas Bendtner får sendt afsted i sin biografi, mener Flemming Toft.

- Det er dårlig timing med den bog, hvis man skal ud og sælge sig selv.

Derfor kan det være en umulig opgave for Nicklas Bendtner, hvis han skal finde en ny klub.

- Han kan altid komme til Asien, hvor en eller anden rigmand vil åbne pungen, mener Flemming Toft.

- Men det tror jeg ikke, han vil, når han har sin søn at tage hensyn til. Ellers må han jo ud og finde et helt nyt job.