Fodbold

Tidligere FC Barcelona-målmand laver bizart drop

Se alle mål fra dagens kampe i den spanske og italienske liga her. Daniel Wass scorede for Valencia, og Lionel Messi lavede hattrick for FC Barcelona.

La Liga:

Alaves - Valladolid 3-0

Kampen mellem de to hold i den tunge ende af rækken vil især blive husket for et bizart drop fra Valladolids målmand, Jordi Masip.

Ved stillingen 0-1 havde udeholdet fra Valladolid brug for alt andet end en håbløs aktion fra den tidligere FC Barcelona-målmand i det 32. minut for at komme tilbage i kampen.

Kampen endte 3-0 til hjemmeholdet Alaves Video: Hans-Henrik Busk Stie

Men Jordi Masip mistimede fuldstædig sit indgreb, da en høj bold blev sendt ind mod ham i feltet, og derfor kunne Alaves' midtbanespiller Tomas Pina let prikke bolden det sidste stykke ind over stregen til 2-0.

Alaves scorede endnu en gang i anden halvleg, og sejren på 3-0 var hjemmeholdets største ligasejr siden 2002.

FC Barcelona - Celta Vigo 4-1

FC Barcelona var pisket til sejr efter en skidt uge i den catalanske storklub.

Nederlaget til Levante på 1-3 i La Liga i sidste weekend og 0-0 på hjemmebane imod Slavia Prag i Champions League i midtugen havde gjort ondt på selvforståelsen.

Resultaterne blev glemt for en stund med Lionel Messi i hovedrollen i sejren på 4-1 over Celta Vigo.

Messi scorede ét mål på straffespark og to direkte på frispark Video: Hans-Henrik Busk Stie

Den argentinske verdensstjerne indledte scoringen på straffespark, og med to næsten identiske scoringer direkte på frispark lavede Messi sit 34. hattrick i La Liga.

Dermed har Messi og Cristiano Ronaldo nu lavet lige mange hattrick i den bedste spanske fodboldrække.

Danske Pione Sisto startede inde for Celta Vigo, men blev udskiftet efter 64 minutters spil.

Eibar - Real Madrid 0-4

Real Madrid vandt en storsejr på 4-0 over Eibar på udebane, og hovedstadsklubben havde effektivt lukket opgøret efter blot en halv times spil.

Den franske angriber Karim Benzema åbnede målscoringen i det 17. minut, og herefter gik det stærkt.

To straffesparksscoringer af henholdsvis Sergio Ramos og Benzema inden det 30. minut gjorde resten af kampen til en rolig forestilling for Los Blancos.

Franskmanden Karim Benzema er nu den femte mest scorende nogensinde for Real Madrid Video: Hans-Henrik Busk Stie

Real Madrids sidste scoring blev sat ind efter godt en times spil, da Luca Modric assisterede Federico Valverde.

Karim Benzemas andet mål i kampen til 3-0 var franskmandens scoring nummer 157, hvilket gør ham den femte mest scorende spiller nogensinde i kongeklubben.

Valencia - Granada 2-0

Danske Daniel Wass fik fuld spilletid for hjemmeholdet Valencia på sin position som højreback mod Grenada - og det med stor personlig succes.

Danskeren scorede tæt under mål efter 74. minutters spil, hvilket var Wass' første mål i et halvt år - og første mål i 20 kampe for Valencia.

- Det var meget vigtig at få sejren inden landsholdspausen. Det har været en meget hård uge, men med tre sejre har den været rigtig god. Jeg er meget glad for mit første mål i sæsonen, sagde Daniel Wass til spansk presse umiddelbart efter kampen.

Målet var danskerens første i sæsonen Video: Hans-Henrik Busk Stie

I de døende sekunder scorede Ferran Torres til slutresultatet 2-0.

På Mestalla havde Valencia presset Grenada igennem det meste af kampen. Hjemmeholdet troede, de var kommet foran efter en lille times spil, hvor angriberen Daniel Parejo passerede Grenadas målmand.

Målet blev dog annulleret efter en VAR-dom. Wass' scoring blev også gennemset af VAR-systemet, men godkendt i sidste ende.

Serie A:

Inter - Verona 2-1

Inter fik en hårdt tilkæmpet sejr på hjemmebane i Milano med 2-1 over Verona.

Udeholdet kom foran efter 19 minutters spil på et straffespark ved angriberen Valerio Verre, og 0-1 var stillingen ved efter første halvleg.

Inter fik vendt tingene på hovedet i de sidste 45 minutter og sikrede sig tre vigtige point med scoringer af midtbanespillerne Matias Vecino og Nicolo Barella.

2-1 målet blev sat ind i det 83. minut Video: Hans-Henrik Busk Stie

2-1 målet var et regulært drømmemål af Nicolo Barella, der sparkede læderet op i det ene målhjørne et stykke uden for straffesparksfeltet.

Med sejren overtager Inter førstepladsen i Serie A. Juventus har dog stadig sin kamp til gode i 12. spillerunde, når holdet søndag møder Inters ærkerivaler og bysbørn fra AC Milan.

Brescia - Torino 0-4

Torinos faste straffesparkskytte, Andrea Belotti, havde travlt fra 11-meterpletten i den første halve time af kampen.

To gange inden for de første 26 minutter scorede Torino-angriberen sikkert på spillets største mulighed, og i anden halvleg fik Torinos midtbanespiller Alejandro Berenguer definitivt lukket kampen med to scoringer.

Torino vandt 4-0 efter to straffesparksscoringer Video: Hans-Henrik Busk Stie

Brescia-mandskabet blev hæmmet af at være reduceret til 10 mand efter 41. minutters spil, hvor Ales Mateju måtte tidligt i bad.

Op til kampen var der stor fokus på Brescias kontroversielle angriber Mario Balotelli. Den italienske angriber var blevet kritiseret og kaldt for arrogant af en af Brescias egne fangrupperinger.

Det skete, efter Mario Balotelli i sidste uge udvandrede fra banen i udekampen mod Verona på grund af racistiske tilråb fra hjemmeholdets fans.

Dommeren afbrød kampen midlertidigt, men Balotelli kom tilbage på banen og fik hævn ved at score Brescias enlige mål.

Napoli - Genoa 0-0

Hele tre danskere var med i startopstillingen for udeholdet Genoa, der var på en svær opgave i Napoli.

Peter Ankersen, Lukas Lerager og Lasse Schöne spillede hver især 90 minutter for Genoa-holdet, der fik tilkæmpet sig ét point med resultatet 0-0.

Lerager og Schöne fik begge en advarsel i en kamp, som Napoli dominerede, men uden det førte til scoringer.