Fodbold

Fly bliver dirigeret væk fra Messis hus i Barcelona

Flemming Toft vil hver uge eftersnakke ud over landets grænser og se nærmere på fodbold fra primært Italien og Spanien, som TV 2 SPORT viser.

Der er flyveforbud over Lionel Messis hus i Barcelona.

Det har skabt debat på de sociale medier på den iberiske halvø, hvor mange har følt, at der bliver taget særlige hensyn til Barca-stjernen.

Det gør der også - og forklaringen er nu kommet fra præsidenten for det spanske luftfartselskab Vueling, der indrømmer, at flyveforbuddet gælder over Casa Messi, men ikke fordi det lige præcis er hans hus.

Sagen er ganske udramatisk, men dog pudsig.

For Lionel Messi og hans familie bor i Gavá 25 kilometer syd for den catalanske hovedstad, midt i den fredede naturpark Parque Natural del Garra.

Flora og fauna er her på den spanske regerings fredningsliste, og det har medført blandt andet flyveforbud over parken - og Messis hus. Derfor bliver fly til og fra lufthavnen i Barcelona - El Prat - dirigeret en anden luftvej.

På den måde bliver der taget “hensyn” til Lionel Messi, der i weekenden lavede sit 52. hattrick for Barcelona og Argentina.

Hattrick nummer 34 i La Liga og dermed en tangering af Cristiano Ronaldos rekord. Lørdagens tre mål blev alle sat ind på de såkaldt dødbolde - et straffespark og to frispark.

Og det får naturligvis opstrakte arme igen i Catalonien, hvor præsident Josep Maria Bartomeu nu igen for alvor tilbyder den lille troldmand en livstids kontrakt.

Messi kan stort set selv vælge, hvad der skal stå i beløbsrammen. Men han tøver lidt - ikke fordi han ikke er Barcelona-mand helt ud i de gyldne fødder, men fordi han har en idé om at afslutte sin karriere på et tidspunkt i barndomsklubben Newells Old Boys i argentinske Rosario.

En klub, han forlod for 19 år siden som 13-årig.

Messis betydning for FC Barcelona er kendt af enhver, men det er vildt, når man nærlæser de statistiske kendsgerninger:

Han har tre og en halv afslutninger for hvert mål. Hans hattrick mod Celta Vigo var tre gevinster ud af fem forsøg. Han har i denne sæson scoret på fire ud af ti frispark. Ikke underligt, at eksperter, medspillere og træner Valverde står i kø med superlativer.

Zidane har fundet sin idealopstilling på de bærende pladser. Og der er absolut ikke plads til Gareth Bale

Flemming Toft

Et genopstået Real Madrid-hold

Et andet fokus i La Liga efter weekendens kampe er på Real Madrids Eden Hazard.

Nøjagtig som i TV 2 SPORTs veloplagte studie deler de spanske medier trykte klapsalver ud til den nyankomne belgier.

- Hazard er ankommet.

Og som Kasper Lorentzen slog fast i skærmhøjde.

- Han kan blive guld værd for Real.

Real Madrid har lagt sig i spidsen af La Liga efter 4-0 over Eibar, og selvom baskerne er en af de beskedne i ligaen, strømmer Madrid-medierne over af begejstring “El gran Madrid”.

For et øjeblik siden var der generelt panderynker og skarp kritik af Zinedine Zidanes mandskab. Hovedsageligt på baggrund af 0-3 til Paris Saint-Germain og 2-2 mod Brügge i Champions League samt 0-1 mod Real Mallorca og 0-0 med Betis Sevilla i La Liga.

“Et hold uden sjæl”. "Totalt kollaps”. “Uden organisation”. “Zidane har ingen plan B”.

Men sort er blevet til hvidt med et fingerknips. Zidane har fundet sin idealopstilling på de bærende pladser. Og der er absolut ikke plads til Gareth Bale.

Den lille kroat, Luka Modric, er tilbage, og her har farveskalaen også ramt mediernes bundfarver - sort og hvid.

“Ballon d’Or kvæler Modric” for ikke længe siden (med henvisning til kåringen som Årets Spiller 2018). Nu melder tryksværten: “Modric gør Real Madrid levende”.

“El Gran Derbi” kalder de rivalopgøret i det, der kaldes “den spanske stegepande” på grund af de høje temperaturer - selvfølgelig især i sommermånederne.

Vi taler om Sevilla og endnu mere hedt mødet mellem Real Betis og Sevilla FC.

Sent søndag aften - 18 grader, klokken 21 - kæmpede de på Estadio Benito Villamarin. Og igen et af de mest passionerede og farverige derbyer.

Det er ingen underdrivelse, at Sevilla går amok, når de to klubber mødes. Sevillas tilhængere går med rank ryg og hovedet højt de næste dage efter 2-1-sejren. De er nu i top fire, mens Betis skæver til bundplaceringerne.

Krisen kradser i Napoli

“Latinobold” er jo andet end La Liga - Serie A i Italien.

Og her er masser af drama på de indre linjer. Især i og omkring Napoli. Klubben har fået den værst tænkelige start på denne sæson. Fem kampe på stribe uden sejr - tre uafgjorte og et nederlag (AS Roma - “Derby del Sole”) og 1-1 med Red Bull Salzburg i Champions League.

Efter den kamp blev spillerne beordret direkte i træningslejr, som det ofte sker for italienske klubber med nedsat succes.

Den skulle vare frem til kampen mod Genoa lørdag aften, og det var et diktat fra SCC Napolis præsident Aurelio de Laurentiis. Spillerne nægtede og tog til deres respektive hjem direkte fra Stadio San Paolo.

Manager Carlo Ancelotti undlod at blande sig.

Det har fået præsidenten til at rase. Han har henvendt sig til klubbens advokat og truer nu med at straffe “rebellerne” med en straf på 25 procent af månedslønnen.

Og de italienske medier spekulerer i, om Ancelotti går selv, eller om han bliver fyret. Nu er der landsholdspause, så venter en udekamp mod AC Milan og en udekamp i Liverpool - en afgørelse ventes efter disse opgør.

Så længe har Napolis fans ikke tænkt sig at vente.

Flere hundrede tog opstilling til træningen fredag, råbte skældsord mod spillerne og havde hængt bannere op inde i Napoli by.

"Rispettate chi ama la maglia” - Respekter dem, der elsker trøjen.

Og når man har været en del på de kanter, så ved man, at disse fangrupper mener det.

Tusinder udeblev til hjemmekampen mod Genoa - de fremmødte var hadske og meget direkte. De kræver udrensning i spillertruppen. Og de mest rabiate reagerer kriminelt. Således har der været indbrud i brasilianske Allans hjem.

SSC Napoli, der blev toer i sidste sæson, er lige nu nummer syv i Serie A. Hvor Andreas Cornelius igen scorede for Parma, der vandt 2-0 over AS Roma.

Juventus spankulerer igen derudad - 1-0 over AC Milan med Dybala som målscorer. Han kom på banen i stedet for Cristiano Ronaldo.

Paulo Dybala blev matchvinder for Juventus med en scoring 13 minutter før tid mod AC Milan. Video: TV 2 SPORT

Champions League-finale i New York

Og til sidst i denne lille klumme ser jeg ud over latino på den internationale fodboldverden.

For der var næsten 80.000 tilskuere til det engelske kvindelandsholds kamp mod Tyskland på Wembley. England tabte 2-1, men kvindefodbolden har globalt vundet.

Og så lidt nyt vanvid fra UEFA. De påtænker at afvikle Champions League-finalen 2024 i New York.

Idéen kom på bordet første gang i 2016, men nu har UEFA tilsyneladende valgt årstal, by - og stadion:

MetLife Stadium i New Jersey - hjemmebane for NFL-klubberne New York Giants og New York Jets.