Fodbold

Leicester har større chance for at vinde PL end os, siger City-manager

Chelsea og Leicester er foran Manchester City efter 12 kampe i Premier League, og det et retvisende billede af styrkeforholdet, mener City-manageren.

Efter Manchester Citys 1-3-nederlag i Liverpool søndag var holdets manager, Pep Guardiola, stolt og ærlig i de efterfølgende interview.

Stolt over holdets indsats på trods af nederlaget, og realistisk i forhold til de forsvarende mestres chance for at gentage Premier League-triumfen til sommer næste år.

- Der er tre hold foran os, som har bedre chance for at vinde Premier League, siger den spanske Manchester City-manager ifølge Manchester Evening News.

Et af holdene er Leicester, hvis budget er langt under stenrige Manchester City. Alligevel vurderer manageren, at årets indtil videre største positive overraskelse i ligaen har god chance for at fortsætte de imponerende takter.

Efter 12 spillerunder har Leicester hentet et enkelt point mere end Manchester City. Det samme har Chelsea, som også bliver fremhævet af Guardiola.

Længere op er der til Liverpool, som har ni points forspring til Manchester-klubben.

- Ni point er meget, og de tabte kun en enkelt kamp i den seneste sæson. Ni point er ikke let (at hente, red.), men det er november, og jeg ved ikke, om det er deres år endnu. Jurgen (Klopp, Liverpool-manager, red.) kan forklare det bedre, siger Guardiola.

Toft: Intet er afgjort

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft kan Liverpool trods det store og tidlige forspring ikke allerede poppe champagnen.

- Som Jürgen Klopp også siger, så er der langt til maj. Men det her forspring er cementeret efter en sæsonstart, som er fortsættelsen af sidste sæson. De har ikke tabt nogen kamp endnu, og det bevidner, at det er blevet et hold, som er endnu stærkere, siger Flemming Toft og tilføjer:

- Det var igen en fantastisk præstation på hjemmebane mod Manchester City.

Der er 38 spillerunder i Premier League, og der resterer således 26 af slagsen.

Fakta: Største forspring smidt i Premier League

1995/96: Newcastle United, 12 point foran Manchester United efter 25 kampe, Manchester United blev mester

2011/12: Manchester United, 8 point foran Manchester City efter 32 kampe, Manchester City blev mester

1997/98: Manchester United, 7 point foran Chelsea efter 22 kampe, Arsenal blev mester

2018/19: Liverpool, 7 point foran Manchester City efter 20 kampe, Man City blev mester