Fodbold

Svensk landstræner rørt over opbakning efter Zlatan-angreb

Zlatan Ibrahimovic har været ude med hård kritik af den svenske landstræner. Ritzau Scanpix

Den svenske landstræner Janne Andersson er taknemmelig for den støtte, han har fået, efter han blev kritiseret af Zlatan Ibrahimovic.

- Den svenske landstræner ødelægger det, jeg har brugt 20 år på at bygge op.

Sådan lød den opsigtsvækkende kritik fra Zlatan Ibrahimovic af landstræner Janne Andersson i starten af oktober. Her gav den svenske stjerne udtryk for, at han langt fra var tilfreds med den måde, det svenske fodboldlandshold har udviklet sig på, siden han trak sig tilbage fra landsholdet i 2016.

Der er nu gået en måned siden den hårde kritik af den svenske landstræner, og det har været en svær måned for Janne Andersson. Han føler sig ramt, men er kommet ovenpå efter mange støttende beskeder.

- Efter alt dette er sket, er der virkelig mange mennesker, jeg har hørt fra, og som har fundet det helt uforståeligt. Det betyder virkelig meget for mig. Det gjorde mig så forbandet glad, siger Janne Andersson til Aftonbladet.

- Jeg havde en spiller Norrköping, der hedder Rawez Lawan. En skandinavisk fyr med kurdisk baggrund, som vi købte fra FC Nordsjælland. Men tingene gik ikke så godt med ham i Norrköping, som vi havde forventet. Han blev mest kun skiftet ind og var både bred og forbandet på mig. Han sendte en sms, hvordan han skrev, at Zlatan ikke ved, hvad han taler om.

Det er en gruppe, man føler sig velkommen i

Sebastian Larsson

Fuld opbakning fra den svenske trup

Ifølge den måske bedste svenske fodboldspiller gennem tiderne har Janne Andersson været for dårlig til at bruge spillere med anden etnisk baggrund end svensk, siden Zlatan Ibrahimovic selv trak sig.

- Første samling. Hvad skete der? Hvor mange med en anden baggrund var inkluderet? Ingen, udtalte Ibrahimovic blandt andet.

Men de nuværende spillere på landsholdet var dog ikke helt enig i den kritik, og udvalgte landsholdsspillere stod frem for at støtte deres træner.

Mainz-angriberen Robin Quaison, der selv er af anden etnisk herkomst, stillede sig undrende over Ibrahimovic' udtalelse.

- Vi har spillere med indvandrerbaggrund her. Jeg tror ikke, at Janne er racist, og eftersom jeg ikke tror, han er racist, skal han heller ikke lade sig påvirke af det.

Heller ikke Sebastian Larsson forstod Ibrahimovic' angreb.

- Alle har ret til have deres mening, men spørger du spillerne her, nye som gamle, tror jeg, at de trives i dette miljø og synes, at det er en gruppe, man føler sig velkommen i, siger Sebastian Larsson.