Fodbold

’Jeg er ked af det’ – stjerne klager over bænkplads i Barcelona

Kroatiske Ivan Rakitic har haft 10 optrædener i denne sæson for Barcelona, men 9 af dem er kommet som indskifter. Det er han ikke tilfreds med.

Han er ved at være vant til det. Stykket fra udskiftningsbænken og hen til sidelinjen har kroatiske Ivan Rakitic gået i næsten alle af de FC Barcelonas kampe i denne sæson, hvor han har været i truppen.

Midtbanespilleren er startet ude i 9 ud af 10 Barcelona-kampe og har kun fået 255 spilleminutter ud af i alt 900. Det er under en tredjedel af den samlede tid, han har været på banen.

Og det er han ved at være godt og grundig træt af.

- Hvordan kan jeg nyde det? Jeg har sagt det flere gange: Hvordan føler min lille datter sig, når man tager legetøjet fra hende?, siger han til spanske Movistar+ ifølge El Pais og Marca.

- Hun bliver ked af det. Og jeg føler det på samme måde. De tog min bold fra mig. Jeg er ked af det.

Rakitic føler sig på toppen

Den kroatiske midtbanespiller er kun startet inde én ud af de syv kampe i La Liga, hvor han har været i truppen, imens han i tre kampe i Champions League er startet på bænken.

Han føler stadig, han kan biddrage til holdet, da hans karriere og fysiske tilstand burde peake lige nu.

- Jeg forstår og respekterer beslutningen fra træneren og klubben, men jeg synes, at jeg har givet klubben meget i de seneste fem år, og jeg har været på toppen her.

- Og jeg vil gerne kunne fortsætte med at nyde det her. Det er det, jeg vil allermest. At nyde at spille. Jeg er 31 år gammel – ikke 38. Jeg føler mig på toppen, siger Rakitic.

Rakitic har vundet 13 trofæer i Barcelona - heriblandt et Champions League-trofæ, fire La Liga-titler og fire spanske pokaltitler.

Han begyndte sin seniorkarriere i FC Basel i 2005, hvor han udviklede sig igennem ungdomsrækkerne, og spillede derefter ti sæsoner i Schalke i Bundesligaen. Fire år senere skiftede han til Sevilla, hvor han blev kaptajn og hjalp klubben med at vinde Europa League i 2014.

Det blev hans sidste præstation for klubben, da han skiftede til FC Barcelona kort inden VM i 2014.