Fodbold

Robert Skov blomstrer i ny position – er ikke 'for fin' til det

Robert Skov er kommet rigtig godt fra land i den tyske Bundesliga, hvor hans nye arbejdsgiver har valgt at omskole ham til forsvarsspiller.

Fra topscorer i Superligaen til venstre back i Bundesligaen.

Det er virkeligheden for 23-årige Robert Skov efter skiftet til Hoffenheim. Og det glæder ham.

- Jeg synes, jeg har en spændende rolle nede i Hoffenheim. Jeg spiller på en ny position, som jeg lærer rigtig meget af. Jeg er ikke kræsen eller for fin eller noget som helst. Det er spændende, og jeg lærer noget nyt hver dag, siger Skov til TV 2 SPORT.

Skov startede de første to kampe i Bundesligaen på den mere vante højre wing-position, hvorefter han blev bænket til den tredje kamp mod Leverkusen.

I den efterfølgende kamp fik han de sidste 20 minutter på venstre wingback, og siden da har den tidligere FCK-spiller ikke set sig tilbage. Han har nemlig fået fuld tid de seneste syv Bundesliga-kampe i Hoffenheim-forsvaret.

Robert Skovs farlige venstrepote har været involveret i fire mål i de ti første kampe, hvor han står noteret for ét mål og tre assists. For på trods af at han nu spiller wingback, har danskeren stadig rig mulighed for at udnytte sin kompetencer.

- Jeg har fået masse af spilletid og en masse tillid fra trænerteamet, og det er jeg super glad for. Jeg synes også, det er en spændende position, hvor mine kompetencer kan komme i spil. Det har i hvert fald fungeret rigtig godt indtil videre.

Selvom Skov har huseret på den offensive wingback-position, har tyskerne ikke glemt, hvad venstrebenet kan udrette.

Danskeren har ligesom i FCK-tiden også ansvaret for at tage frispark, og i forrige spillerunde mod Paderborn fandt han for første gang vej til netmaskerne i Tyskland, da han fra 30 meter hamrede bolden ind på et direkte frispark.

Her bragede Robert Skov bolden i mål på frispark fra 30 meter mod Paderborn.

Vigtige kompetencer for landsholdet

Skovs farlige venstreben kan også blive essentielt for det danske landshold, der står over for to altafgørende EM-kvalifikationskampe.

Det bekræfter landsholdets assisterende træner, Jon Dahl Tomasson.

- Han har jo spidskompetencer inde i de små rum, fremragende indlæg, fremragende skud, en ærgerrighed og dygtig i genpresset. Det er nogen af de kompetencer, han har, og det er meget rammende for det, man skal bruge i kampe mod lavtstående hold, siger han til TV 2 SPORT.

Tomasson forklarer dog også, at der er rigtig stor forskel på at spille venstreback i et firemands-forsvar og i et femmands-forsvar, som er forskellen på landsholdet og Hoffenheim.

Derfor lægger han ikke skjul på, at de på landsholdet hovedsageligt ser ham i en mere offensiv rolle.