Fodbold

Spansk legende stopper karrieren

David Villa indstiller karrieren til januar. Gabriel Bouys / Ritzau Scanpix

Efter 19 år som professionel har David Villa valgt at indstille karrieren til januar.

De støvler, der har siddet på fødderne af David Villa, er ved at være godt slidte.

Men nu er det på tide, at både støvlerne og Villa får en pause. Den nu 37-årige angriber, der er Spaniens mest scorende spiller nogensinde, indstiller nemlig karrieren til januar og lægger støvlerne på hylden.

- Efter 19 år som professionel har jeg besluttet at stoppe med at spille fodbold i slutningen af denne sæson. Jeg vil gerne takke alle de hold, trænere og holdkammerater, som har gjort, at jeg har kunnet nyde denne drømmekarriere, skriver David Villa på Twitter.

- Jeg vil gerne takke min familie, som altid har været der for at støtte mig.

Vil slutte af med manér

Han er den første spanier nogensinde til at have scoret 50 landskampsmål. Han stoppede på landsholdet efter VM i 2014 efter 98 landskampe, hvor han har scoret 59 mål.

25. august 2017 blev han dog igen inkluderet i Spaniens trup til VM-kvalifikationen i 2018 til kampene mod Italien og Liechtenstein.

David Villa nåede at deltage i tre VM-slutrunder, og han var med til løfte VM-trofæet i 2010 med Spanien. Desuden vandt han EM i 2008.

Mest kendt er David Villa nok for tiden i Barcelona, hvor han blandt andet var med til at vinde to spanske mesterskaber og en Champions League-titel.

Selvom han både har vundet La Liga, Champions League, EM og VM, skriver han alligevel, at han vil slutte karrieren af med manér.

- Det er mit mål at toppe min karriere af med at vinde Emperor's Cup med Vissel Kobe 1. januar. Derefter vil jeg nyde fodbolden igennem alle de projekter, jeg er i gang med at udvikle.

Blev professionel i 2000

I Vissel Kobe, hvor Michael Laudrup også har spillet, blev David Villa holdkammerat med den spanske fodboldlegende Andrés Iniesta og den tyske angriber Lukas Podolski. Men den japanske klub fik aldrig den helt store succes med de mange stjerner.

Lige nu er Vissel Kobe nummer ti efter 31 kampe i den bedste japanske liga, og David Villa har scoret 12 gange i 26 kampe for klubben i denne sæson.

David Villa blev professionel i 2000 i Sporting Gijon og har siden spillet i Zaragoza, Valencia, Barcelona, Atlético Madrid, New York City, Melbourne City og nu altså VIssel Kobe, hvor han slutter karrieren.