Fodbold

Stopper i LA Galaxy: - I ville have Zlatan, jeg gav jer Zlatan. Selv tak

Efter godt halvandet år stopper den svenske superstjerne i klubben.

56 kampe. 52 mål. 17 assists.

Svenske Zlatan Ibrahimovic har i høj grad sat et aftryk på den amerikanske fodboldliga MLS og på LA Galaxy, der siden marts 2018 har været hans arbejdsgiver.

Nu er eventyret slut. Det bekræfter LA Galaxy på sin hjemmeside.

- Vi vil gerne takke Zlatan for sit bidrag til klubben og MLS. Siden hans ankomst har Zlatan haft positiv indflydelse på sporten i Los Angeles, siger klubpræsident Chris Klein.

'Selv tak'

Forinden den officielle meddelelse havde Ibrahimovic også taget en slags afsked på Instagram - på en meget 'Zlatan-agtig' måde.

- Jeg kom, jeg så, jeg sejrede. Tak, LA Galaxy, for at få mig til at føle mig levende igen. Til Galaxy-fansene - I ville have Zlatan, jeg gav jer Zlatan. Selv tak. Historien fortsætter... Gå nu tilbage og se baseball, skriver han.

Det er ikke ligefrem en sensation, at Zlatan Ibrahimovic stopper i LA Galaxy.

Hans sidste kamp for klubben blev kvartfinalenederlaget i slutspillet til lokalrivalerne Los Angeles FC, hvor Ibrahimovic også kom på måltavlen.

Rygtet til Italien

Både før og efter har der været spekuleret i mulige arbejdsgivere rundt om i verden, men især Italien.

- Han er en 38-årig fyr, som nu bliver hentet af AC Milan, en af de største klubber i verden, sagde kommissær for MLS Don Garber i et interview i sidste uge med sportsmediet ESPN.

Også italienske Bologna har været på tale, fordi han angiveligt ville støtte klubbens kræftramte træner, Sinisa Mihajlovic.

- Ibrahimovic vil gerne slutte sig til os på grund af hans forhold til Sinisa (Mihajlovic, red.). Det er ikke umuligt. Det kan ske, og hvis det gør, så er det på grund af det bånd, der binder de to sammen, sagde klubbens direktør, Walter Sabatini, ifølge Football Italia i starten af november.

Zlatan Ibrahimovic har et dybt imponerende cv med i alt ti mesterskaber i Holland, Italien, Spanien og Frankrig.

Han har tørnet ud for klubberne Malmø, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain og Manchester United, før han altså rejst mod vest.

På det svenske landshold nåede Zlatan 116 kampe og 62 mål, før han efter EM i 2016 stoppede i gult og blåt.