Fodbold

Cornelius ærgrede sig efter Ronaldo-spørgsmål: - Det vidste jeg faktisk godt

Andreas Cornelius har succes i Serie A for Parma, og det skyldes blandt andet god form og en periode uden skader. Til stor glæde for landstræneren.

Han var godt klar over det, men kunne ikke lige komme på det.

Spørgsmålet om, hvad Andreas Cornelius har tilfælles med Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo i øjeblikket, blev mødt af tøven og panderynker, inden han til sidst måtte melde pas.

Det rigtige svar er, at de ligger side om side på topscorerlisten i Serie A med hver fem mål.

- Ja… Det vidste jeg faktisk godt. Det skulle jeg faktisk lige have sagt. Men det er da fedt, at jeg ligger deroppe, siger landsholdsangriberen Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

Den 26-årige Parma-lejesvend har fået gang i målscoringen og lagt de mange skader, der har holdt ham ude i store perioder, bag sig.

- Jeg er i god form. Jeg er skadefri. Det fysiske er vigtigt især for mig. Jeg kan træne igennem og spille kampe uden problemer, siger angriberen, der har svært ved at skjule sin tilfredshed over sin nuværende form.

Så du kan måske holde trit med Ronaldo?

- Det ved jeg sgu ikke. Hvis han først kommer i gang, tror jeg sgu ikke, siger han og griner.

Svært at forklare forskellen

Angriberen, der er ejet af Atalanta, men har været lejet ud til først Bordeaux og nu til Parma, har haft svært ved at slå igennem og for alvor få hul på målscoringen.

Indtil i denne sæson, hvor han blandt andet gjorde sig bemærket med et hattrick i en kamp, hvor han ikke engang startede inde. Succesen glæder ham naturligvis, men han har svært ved at forklare, hvad der helt præcis fungerer i øjeblikket.

- Det er ikke noget, jeg bare kan mærke eller sætte ord på. Det er lidt svært. Men det er nok bare noget mentalt, hvor man bare måske er lidt skarpere. Man tager de rigtige beslutninger, og når kroppen og det fysiske er i orden, så går det også i hovedet.

Opmærksomhed fra landstræneren

Danmarks landstræner, Åge Hareide, har også holdt øje med Cornelius’ udvikling i det italienske, og han tror, at selvtillid og god form er en stor del af forklaringen.

- Angribere er afhængige af at være friske, og de er også afhængige af selvtillid. Det at kunne lave mål, er det sværeste i fodbold. Det er ikke så nemt at lave mål i Serie A. Italienerne er gode til at forsvare, så jeg er rigtig glad for, at Andreas har succes i Parma, siger Åge Hareide, der håber, at han kan føre det med videre på landsholdet.

Her venter der nemlig det danske landshold to kampe i EM-kvalifikationen. Først mod Gibraltar fredag og dernæst en gruppefinale mod Irland på mandag.

Her er Andreas Cornelius også inde i billedet til en startplads, som han også havde i den seneste kvalifikationskamp mod Schweiz i september.

- Han kan blive en rigtig god opspilsmand for os, siger Hareide.