Fodbold

'Uden tvivl' en fordel at spille skæbnekamp på udebane, siger Delaney

Thomas Delaney i duel med Irlands Cyrus Christie i en landskamp i 2018. Clodagh Kilcoyne / Ritzau Scanpix

Overraskende nok kan det danske landshold se en fordel i, at den afgørende kvalifikationskamp mod Irland spilles på udebane.

Umiddelbart ville enhver fodboldfan tænke, at det ville være en fordel for det danske landshold, hvis den altafgørende EM-kvalifikationskamp på mandag skulle afvikles på hjemligt græs i Parken.

Men landsholdet selv er af en helt anden opfattelse. Faktisk er holdningen, at det er bedre for de danske chancer for at spille EM i 2020, at kampen bliver spillet foran næsten 52.000 irske fans på Aviva Stadium i Dublin.

- Uden tvivl, lyder det fra Thomas Delaney til TV 2 SPORT.

- Det glæder jeg mig til, det er der ingen tvivl om. Det vil være en fordel for os.

Og den danske fordel skal findes i græstæppet på det irske nationalstadion sammenlignet med underlaget i Parken i København. Et underlag som danskerne kender alt til.

- Vi ved, det er en bedre bane, for vi var der jo for ikke så længe siden og spille Nations League, og vi har spillet play-off der i november måned, fortæller landstræner Åge Hareide, og forklarer yderligere:

- Det er en hybridbane med indlagt kunstgræs, og det gør at banens beskaffenhed bliver en helt anden end i Parken.

Forudsigelighed i vente

Netop beskaffenheden er nøglen til den danske fordel, vurderer nordmanden.

- Vi vil jo meget gerne spille så meget som muligt inde mellem kæderne, og det er nemmere, når du har et godt underlag at spille på. Du kan spille med en eller to berøringer på en helt anden måde. I går måtte spillerne kontrollere bolden hele tiden, fordi den hoppede og sprang, og det var var svært for dem.

Og på samme måde glæder Thomas Delaney sig til, det bliver mere forudsigeligt for danskerne i boldomgangen på Aviva Stadium.

- Du kan regne med at bolden også kommer, som du forventer. Det kan du ikke med en bane som Parken, der bliver du nødt til at tage nogle forbehold, tage nogle sikre berøringer.

Også Daniel Wass glæder sig til at få irsk underlag under fodboldstøvlerne mandag. Fordi det netop er altafgørende for den fodbold, der kan spilles.

- Den ser ikke dårlig ud, og det er altid lækkert som fodboldspiller at have de bedste betingelser. Og når man går ind på banen og ser en lækker bane, så er man ekstra glad, for så ved man, at man kan spille noget bedre fodbold.

Det er på mandag kl 20.45, at det kan ses, om det danske spil løfter sig på den irske hybridbane, og om det endnu en gang lykkes for Åge Hareides tropper at kvalificere sig til en slutrunde i en afgørende kamp i Dublin. Det var også på Aviva Stadium, at det danske landshold kvalificerede sig til VM i Rusland, da de besejrede Irland med 5-1 den 14. november for to år siden.