Fodbold

Forsvarsklippe er Irlands farligste våben, siger Flemming Toft

Shane Duffy scorede til 1-0, da Danmark slog Irland med 5-1 i VM-playoff i november 2017.  Paul Faith / Scanpix Denmark

Premier League-spilleren Shane Duffy udgør en vigtig del af Irlands forsvar, og så er han den eneste irer, der har scoret mod Danmark siden 2007.

To mål i de seneste fem indbyrdes opgør.

Det er, hvad Irland har formået mod Danmark. Og begge mål er sat ind af Brighton-spilleren Shane Duffy.

Duffy er med andre ord Irlands farligste våben, når modstanderen hedder Danmark. Det mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Han er en gammeldags forsvarstype. Han er 1.93 meter høj, og det meste foregår med hovedet. Begge mål mod Danmark var på hovedet, og han nåede højere end Schmeichels strakte arme den ene gang. Så det er derer farligste våben. Ingen tvivl om det.

Begge Duffys mål blev tilmed sat ind via dødbolde. Det kan derfor hurtigt blive Danmarks nemesis.

- Han er utrolig god til at få noget ud af de dødbolde, de får. At give dem mange dødbolde bliver det store problem, som danskerne skal holde irerne fra, siger Flemming Toft.

Danmark og Irland har mødt hinanden fem gange de seneste to år, hvor tre af de kampe er endt i en målløs affære fra begge sider.

Og Irland har generelt haft svært ved at lave mål. Det er blot blevet til seks mål i deres syv EM-kvalifikationskampe.

Det ene mål var et selvmål, mens de resterende fem mål er scoret af fem forskellige spillere. Med andre ord har Christian Eriksen altså lavet lige så mange mål som hele Irland-truppen i EM-kvalen.

Christian Eriksen lavede de to sidste mål i 6-0-sejren over Gibraltar. Han har derfor scoret lige så mange mål, som de irske spillere i EM-kvalen.

Debuterer som anfører

Seamus Coleman bærer normalt anførerbindet for Irland. Han blev dog sendt tidligt i bad i Irlands seneste kamp mod Schweiz, og derfor er han ikke med mod Danmark.

Det betyder, at Irlands ’farligste våben’ skal debutere som kaptajn, når den altafgørende kamp bliver fløjtet op mandag aften i Dublin.

Irlands landsholdstræner Mick McCarthy kalder det en nem beslutning at give Duffy bindet.

- Han er en af dem i truppen, som alle ser op til. Han har været vigtig i en lang periode, og så er han en forsvarsspiller på øverste niveau, der har evnen til at skaffe et mål, siger han til independent.ie.

Kampen mellem Irland og Danmark bliver spillet mandag aften klokken 20.45, og du kan som altid følge kampen på sport.tv2.dks liveblog.