Fodbold

Flemming Toft: Jeg kan ikke forestille mig, at Danmark taber

Den er stort set hjemme. Det mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft om EM-billetten, der kan hives i land mandag aften mod Irland.

Mandag aften kan Danmark kvalificere sig til EM-slutrunden i 2020.

Det kræver et enkelt point i Dublin mod Irland i den sidste kvalifikationskamp i Gruppe D.

Og det bør være et dansk hold, der kan træde ind på Aviva Stadium i den irske hovedstad med sindsro. For når TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser frem mod opgøret, er det med vished om dansk succes.

- Jeg kan ikke forestille mig, at Danmark taber den her fodboldkamp, lyder det skråsikkert fra Flemming Toft.

- Selvfølgelig kan det lade sig gøre, men med det hold - og der vil jeg understrege det sammenhold, som danskerne har - tror jeg ikke, at irerne kan volde skade på Danmark.

Udover sammenholdet er der en enkelt dansk brik, der lige er lidt mere afgørende end de andre ti brikker på banen. En brik, der er vant til britisk fodbold fra hverdagen i Tottenham.

- Vi må krydse fingre for, at Christian Eriksen er der. For han kan afgøre hele det her ræs og igen sende Danmark til en slutrunde.

Fire sikre ændringer

I forhold til fredagens 6-0-gevinst over lilleputten Gibraltar regner Flemming Toft med et dansk hold mandag aften, der vil have et andet udtryk i startopstillingen.

- Der er ingen tvivl om, at Hareide og Jon Dahl har sat holdet. Jeg tror på fire ændringer. Måske fem, men fire er i hvert fald helt sikre, lyder det fra fodboldkommentatoren.

Først og fremmest regner Flemming Toft det for sikkert, at Daniel Wass må ud på bænken fra sin position som højre back i fredags. I stedet for er det Henrik Dalsgaard, der kommer ind på kanten i det danske forsvar.

- Dalsgaard er bedre i det defensive på backen. Wass er til gengæld bedre offensivt, men i den her kamp skal der først og fremmest tænkes defensivt for at cementere, at nullet skal holdes, lyder vurderingen fra Toft.

Cornelius kan byde irerne op til dans

Længere fremme på banen anser han det også som sikkert, at Southamptons anfører, Pierre-Emile Højbjerg, tager over i stedet for Lasse Schöne på den danske midtbane. Samtidigt vurderer Flemming Toft, at Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius tager over i den danske offensiv i stedet for Robert Skov og Christian Gytkjær.

- Højbjerg og Poulsen er to mere dynamiske spillere. Og så får vi en targetman i Andreas Cornelius, som i den grad kan byde irerne op til dans.

Det sidste lille spørgsmålstegn, som Flemming Toft sætter i forhold til opgøret mod Gibraltar, er i det danske midterforsvar. Her mener han, der kan være tvivl om, hvorvidt Mathias Zanka Jørgensen forbliver på banen sammen med Simon Kjær, eller om det bliver Andreas Christensen, der kommer ind.

Men uanset hvad regner TV 2 SPORTs fodboldkommentator med, at det danske hold er klar til EM-slutrunden i 2020.