Fodbold

Cornelius afviser skade før kampen - forklarer samtale med lægestab

Forstrækningen i højre baglår kom ud af det blå, fortæller angriberen. Forinden skaden havde han fået en bandage om hovedet efter et sammenstød.

Kampuret på Aviva Stadium havde rundet en halv time, da Danmarks startende angriber tog sig til sit højre baglår og strøg direkte i omklædningsrummet.

Andreas Cornelius havde pådraget sig en forstrækning og var ikke i stand til at spille videre i EM-kvalifikationskampen mod Irland.

Skaden ledte tankerne hen på tv-billederne fra opvarmningen, hvor Parma-spilleren blev set tage sig til baglåret. Flere medier - heriblandt TV 2 SPORT - spekulerede i, om han allerede på det tidspunkt havde mærket til skaden og taget en chance ved at spille.

Men efter kampen afviste 'Corner', at han var baglårsskadet inden kampstart.

- Der var intet med mit baglår inden kampen. Jeg har set, at der er blevet skrevet lidt - at nogen troede, at jeg var skadet inden kampen, men det var ikke tilfældet, lød det fra Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

- Jeg har haft lidt problemer med ryggen (et hold i ryggen, red.), og hele dagen (mandag, red.) har vi arbejdet på at få mig klar, og jeg blev klar. Det var sådan set det, der var inden kampen, hvor jeg gik og talte lidt med fysioterapeuterne og trænerne.

- Så nej, der var intet med baglåret. Det kom lidt ud af det blå.

'Skideirriterende'

Cornelius havde få minutter forinden sit pludselige exit fået en bandage om hovedet, fordi han blødte efter et sammenstød med en irsk spiller.

Hans udskiftning var endnu en streg i regningen for landstræner Åge Hareide og landsholdet, idet Thomas Delaney 20 minutter tidligere var udgået med en ankelskade.

- Det var skideirriterende ikke at kunne spille kampen til ende, sagde Cornelius.

Fra bænken kunne han se sine landsholdskammerater kæmpe sig til 1-1 og en EM-billet. Landsholdet er sikker på to gruppekampe på hjemmebane i Parken, men kan få tre. Det afgøres ved en lodtrækning 30. november.

- I Rusland (VM sidste år, red.) fandt jeg ud af, hvor stort det var at spille slutrunder. For mig er det dér, hvor landsholdsfodbold får sin berettigelse. Jeg glæder mig sindssygt meget, sagde Andreas Cornelius til TV 2 SPORT.

Danmark blev nummer to i sin EM-kvalifikationsgruppe efter Schweiz. EM 2020 spilles fra 12. juni til 12. juli.