Fodbold

Spanien dropper landstræner og genansætter Luis Enrique efter tragedie

Luis Enrique vender tilbage som landstræner for Spanien. Det oplyser Det Spanske Fodboldforbund.

I de seneste fem måneder har 49-årige Luis Enrique været igennem et sandt helvede.

I juni trak han sig fra posten som spansk landstræner for at tage sig af sin dengang alvorligt syge datter, Xana. Hun gik senere, i september, bort som følge af kræft.

Siden da har Robert Moreno, der var assistenttræner under Enrique, stået i spidsen for Spanien, men nu bliver der igen byttet ud på posten. Enrique har nemlig meddelt det spanske fodboldforbund, at han vil træne igen.

Det betyder, at de siger farvel til Robert Moreno.

- Vi kan bekræfte, at Luis Enrique vender tilbage til sit job. 19. juni underskrev vi en kontrakt med Robert Moreno, hvor vi gjorde det klart, at hvis Luis Enrique ville vende tilbage, så var dørene åbne, siger Luis Rubiales, præsident i det spanske fodboldforbund, ifølge Mundo Deportivo.

Moreno formåede at kvalificere landet til Europamesterskabet i 2020 som gruppevindere foran Sverige og Norge. Men han får altså ikke lov til at styre Spanien under slutrunden, der blandt andet spilles i Spanien.

Brugere ville beholde Moreno

Knap 53.000 brugere på sportsavisen Marcas hjemmeside havde ellers tilkendegjort i en afstemning, hvem de helst ville have som landstræner. Her foretrak to ud af tre Robert Moreno som fortsat landstræner.

Moreno har stået i spidsen for holdet i seks kampe, hvor det er blevet til fire sejre, to uafgjorte og en målscore på 20-3.

Ifølge sportsavisen Marca havde Robert Moreno før kampen informeret spillerne om sin afgang, og han forlod banen med tårer i øjnene og dukkede ikke op til det efterfølgende pressemøde.

Spanien har fem gange siden 2016 skiftet ud på landstrænerposten, efter at Vincente del Bosque sad i otte år.

Han blev efterfulgt af Julen Lopetegui, som blev fyret kort før VM i 2018. Landsholdslegenden Fernando Hierro tog over under slutrunden, men blev efterfølgende erstattet af Luis Enrique.