Fodbold

Sverige ærgrer sig over, at Danmark kvalificerede sig til EM

Glæden kunne godt have været større hos de svenske spillere efter sejren over Færøerne. Jonathan Nackstrand / Ritzau Scanpix

Der blev sat en dæmper på den svenske fest, da de fandt ud af, at de ikke skal spille i København og Sankt Petersborg ved EM i 2020.

Det var en flok glade svenske spillere, der hjemme på Friends Arena i Stockholm kunne glæde sig over kvalifikationen til EM i 2020.

De havde allerede sikret sig en EM-plads inden kampen mod Færøerne mandag aften. De svenske spillere fik alligevel sat et godt aftryk, da de vandt med 3-0.

Men da spillerne efter kampen skulle interviewes, var der kommet en dæmper på glæden. For da Danmark også er videre, misser svenskerne deres ’drømmepulje’.

- København og Sankt Petersborg havde været fantastisk. Men det bliver det så ikke, sagde Marcus Berg efter kampen ifølge Aftonbladet, imens Kristoffer Olsson tilføjede:

- Det er synd. Det var det eneste, jeg tænkte på før kampen.

Landstræner: Har været rodet planlagt

Svenskerne er ikke tilfredse, da landets fans og spillere nu ikke får lige så kort afstand til EM-kampene, som de ville få, hvis de skulle spille i København.

Gruppe B, hvor Danmark er havnet, spiller sine kampe i den danske hovedstad og Sankt Petersborg. Danmark er i samme seedningslag som Sverige, og da Danmark er værtsnation, er de sikre på at spille i Parken og København.

Janne Andersson, der er svensk landstræner, ærgrer sig over, at der har været så meget usikkerhed omkring, hvor svenskerne skal spille.

- Det her europamesterskab er lidt rodet planlagt, så jeg har ikke set så meget fremad. Vi har lidt mere konkret at gå efter, når lodtrækningen er sket. Jeg håber, at vi får det som ved VM, hvor vi ender i en gruppe, der starter lidt senere. Det var meget godt, siger landstræner Janne Andersson.

Det eneste, svenskerne kan være sikre på lige nu, er, at de skal møde enten Italien, Holland, England, Spanien eller Tyskland, der også er værtsnationer.

Lodtrækningen til EM-grupperne finder sted 30. november.

SEEDNING

  1. Italien, England, Belgien, Tyskland (hvis uafgjort/sejr mod Nordirland), Ukraine, Spanien
  2. Frankrig (tysk uafgjort mod Nordirland + Holland slår Estland), Polen, Schweiz, Kroatien, Holland (sejr over Estland), Rusland
  3. Portugal (hvis Holland slår Estland), Tyrkiet, Østrig, Danmark, Sverige, Tjekkiet
  4. Finland, Ungarn/Wales/Slovakiet + 4 playoff