Fodbold

Bale slagtet i spanske medier: - Det her er gået for vidt

Gareth Bale er endnu engang blevet genstand for hård kritik i Spanien.

Tirsdag var Gareth Bale med til at spille det walisiske landshold til EM, men overskrifterne efter kampen handler mere om stjernespilleren og hans betændte forhold til Madrid og dele af den spanske presse.

Wales. Golf. Madrid. I den rækkefølge.

Ordene stammer fra den tidligere Real Madrid-spiller Predrag Mijatović, der til det spanske medie El Larguero tidligere på året skitserede Bales præferencer.

Fan filmede reaktion

Nu er de blevet til en slagsang hos de walisiske fodboldfans, og under tirsdagens afgørende EM-kvalifikationskamp mod Ungarn prydede ordene også et walisisk flag.

En tilskuer filmede efter kampen Gareth Bales reaktion, da han fik øje på flaget, og her lader der ikke til at være tvivl om, at Real Madrid-spilleren synes om det.

Spillerne med Bale i midten blev ligeledes filmet med flaget, mens de jublede.

Og det har fået stærke reaktioner frem i spansk presse.

- Vi har altid forsvaret dig, Gareth Bale. Vi har været tålmodige med dine skader, vi har jublet over dine mål og assists, og vi har forsvaret din passion for golf og manglende spanskkundskaber, skriver mediet Madrid Sports på Twitter.

- Men nok er nok. Som det fremgår på flaget, griner du ad Madrid.

Gareth Bale har ikke selv kommenteret på hændelsen efter Ungarn-kampen, men forinden udtalte han, at han fandt sangen med de ovennævnte ord underholdende.

Han er blevet voldsomt kritiseret i spansk presse for ikke at have været i stand til at tilpasse sig livet i Spanien, ligesom han har fået et rygte for hellere at ville spille golf end fodbold i den spanske hovedstad.

- Han griner ad Madrid. Af deres fans og sine holdkammerat. Han er ligeglad. Han fortjener ikke at bære trøjen. Og han bør aldrig bære den igen. Nogensinde, skriver COPE-journalisten Ruben Martin.

Vil have ham væk fra klubben

I en klumme langer Marca-journalisten Rubén Jiménez også ud efter Bale.

Han understreger, at waliseren er manden, der scorede det utrolige saksesparksmål i Champions League-finalen mod Liverpool i 2018, og at han har været med til at sikre klubben fire titler i verdens største klubturnering.

- Men han har ingen respekt for klubben eller fansene. Det er de grimme detaljer om Bale, der kommer til at fjerne ham fra hukommelsen og fra vores Hall of Fame, skriver han og tilføjer, at Real Madrid har været alt for længe om at smide ham ud.

Samme opfattelse har AS-journalisten Manu Sainz.

- Bale ved, at han kun kan forlade Madrid i januar, hvis han selv kræver et skifte. Men det her er gået for vidt, lyder det.

'Modbydelig smædekampagne' mod Bale

Der er dog også forsvarstalere i sagen her, blandt dem London Evening Standards fodboldjournalist Ben Hayward, der er korrespondent i Spanien.

Han mener, at man ikke kan bebrejde Bale for at være ligeglad.

- Det her er i højere grad rettet mod de spanske medier end klubben, og de fortjener det ærligt talt. Smædekampagnen mod ham har været modbydelig. Ikke at det her hjælper, skriver Ben Hayward på Twitter.

Allerede inden Wales' to EM-kvalifikationskampe i den forgangne uge blussede det dårlige forhold mellem Bale og pressen op.

Bale havde længe været skadet og ikke i kamp for Real Madrid, men i den walisiske landsholdslejr deltog han i træningen. Det fik ham på forsiden af sportsavisen Marca med overskriften 'Miraklet i Wales'.

Bale slog fast, at det var et tilfælde, at han var blevet klar netop nu. Men han understregede også sine præferencer i forhold til lands- og klubholdet.

- Med Wales taler jeg mit eget sprog og føler mig mere tryg. Jeg føler en smule mere begejstring ved at spille for Wales, siger Bale ifølge BBC.