Fodbold

Ekspert kalder Mourinho en lappeløsning: - Han dræner jo en klub

Den 56-årige portugiser har stået i spidsen for klubber som FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United, hvor det i alt er blevet til 25 titler. Carl Recine / Ritzau Scanpix

José Mourinho er hentet til Tottenham for at skaffe trofæer på den korte bane, mener flere eksperter. Men på den lange bane kan han give udfordringer.

José Mourinhos trofæskab bugner af store pokaler og flotte titler.

Den 56-årige portugiser har stået i spidsen for klubber som FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid og Manchester United, hvor det i alt er blevet til 25 pokaler. Onsdag morgen er han blevet offentliggjort som arvtageren for den fyrede Mauricio Pochettino i Tottenham.

Det er ikke noget på lang sigt, da han jo dræner en klub, de steder han har været

Kasper Lorentzen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Her skal Mourinho skaffe det, som Pochettino har haft svært ved - trofæer.

- Jeg er godt nok overrasket, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Det kan være, at de spiller på den sikre hest til at starte med for senere at finde noget over længere tid, så han går hen og bliver en lappeløsning. Det kan godt være, at Tottenham tror, at han kan sikre dem en titel på den korte bane, men jeg har svært ved at se, at det skulle være godt på den lange bane.

Ifølge fodboldkommentator Flemming Toft er det svært at se bort fra de ting, Mourinho har præsteret, selvom han også skaber overskrifter.

- Det er nok den mest kontroversielle træner, de nogensinde har haft. De plejer at have nogle forholdsvist stille og ”fornuftige” trænere, så det er et risikofyldt valg. Men han er jo en vinder og skaffer trofæer, uanset hvor han er, siger Toft.

Den tidliere Liverpool-spiller Jamie Carragher, der nu er ekspert for Sky Sports, er enig med Toft og Lorentzen.

- Folk har sat spørgsmålstegn ved hans karriere i Manchester United, men når man ser på hans karriere som helhed, har den været succesfuld. Og det har Tottenham ikke været på det seneste. Pochettino og Tottenham har ikke formået at skaffe et trofæ, men det har Mourinho, når han har været i en klub, siger Carragher.

Hver gang, Mourinho er det sted, bliver der jo kaos og problemer

Kasper Lorentzen, fodboldekspert TV 2 SPORT

Kan være hård mod spillerne

Kasper Lorentzen forklarer, at Tottenham er et sted, hvor det handler meget om at bygge det op omkring de spillere, der er i klubben og ikke bare bruge uendelige summer på transfermarkedet.

Men med Mourinho får de en træner, der "skaber en masse ravage, er kontroversiel og står for en gang kedelig fodbold", som Kasper Lorentzen beskriver det.

- Jeg synes, at Mourinho fylder mere, end holdet gør. Jeg ser det som en erstatning lige nu og her – og ikke noget på lang sigt, da han jo dræner en klub, de steder han har været.

- Men der er også mange spillere, der har været glade for ham. Det kan godt være, at spillerne kan få det på samme måde med ham, som de havde med Pochettino. Men Mourinho er jo også den første til at være ude med riven mod spillerne, ligeså snart det går dårligt, siger fodboldeksperten.

- Tottenham må føle, at Pochettino er opbrugt efter denne sæson. For hver gang, Mourinho er det sted, bliver der jo kaos og problemer.

Mourinho og Pochettino omfavner hinanden ved et tidligere opgør.

Opgør mod Tottenhams formand

José Mourinho er blandt andet blevet hentet ind af bestyrelsesformand Daniel Levy, der har meget at skulle sige i London-klubben. Levy er kendt for at ikke at bruge løs af pengene, men for at være lidt henholden.

Ifølge den tidligere Tottenham-spiller og Sky Sports-ekspert, Jamie Redknapp, er det ikke samme tankegang, som Mourinho handler efter, og derfor bliver det et interessant samarbejde.

- Er han den rigtige for Tottenham? Det er interessant, da José Mourinho godt kan lide at bruge penge, og det kan Daniel Levy ikke. José vil gerne have nogle virkelig store navne ind i den bygning.

- Han kan lide erfaring og er ikke rigtig en manager for de unge spillere, men man kan ikke argumentere imod det, han har præsteret, siger Redknapp.

Flemming Toft ser også et kommende opgør mod Daniel Levy, og derfor mener han, at Tottenham tager en chance med ansættelsen.

- Normalt bestemmer Levy alt, og det er med streg under alt. Og med Mourinho kommer der en træner, der også vil bestemme alt. Det er risikofyldt, da der godt kan komme nogle kontroverser, om hvem der bestemmer, siger fodboldkommentatoren.

Mourinhos første opgave som Tottenham-træner bliver på lørdag, hvor London-rivalerne West Ham venter.

Han har skrevet under på en kontrakt, der løber til 2023.