Fodbold

Ekspert kan ikke se, hvorfor Mourinho skal satse på Eriksen

Christian Eriksen kan meget vel sige farvel til London-klubben, når transfervinduet åbner i januar, vurderer Morten Bruun.

Med José Mourinhos ansættelse som ny Tottenham-cheftræner kan Christian Eriksen formentlig se frem til endnu mere tid på bænken eller ude af truppen.

Det vurderer fodboldekspert og tv-kommentator på Discoverys kanaler Morten Bruun.

- Jeg tror, at José Mourinhos ankomst til Tottenham betyder, at Christian Eriksen bliver yderligere marginaliseret, og at det bringer et januarskifte tættere på, for det vil være i alles interesse, siger Morten Bruun.

Årsagen til forudsigelsen ligger i, at Christian Eriksen har ønsket sig væk fra klubben og har kontraktudløb til sommer.

- Jeg tror, Eriksen har besluttet sig for at forlade Tottenham. Punktum. Og jeg tror, at José Mourinho vil blive præsenteret for det scenarie, at der ingen chance er for, at Christian Eriksen bliver. Mens Mauricio Pochettino elskede Eriksen højt og indtil for ganske, ganske nylig havde ham nærmest fortrykt på sit holdkort, er der jo ingen grund til, at Mourinho skal tænke på samme måde, siger Morten Bruun.

- Hvis han kun var ansat til 2020 med en bunden opgave om at vinde et trofæ og skaffe klubben i Champions League, havde situationen måske været anderledes. Men i og med han er ansat til 2023, kan jeg slet ikke se, hvorfor han skulle satse på Christian Eriksen.

Selvom Mourinho tidligere har udtalt, at han kunne lide Eriksens spil, har han også hentydet til, at han ville sælge danskeren, da det smitter af på resten af spillerne i en trup, hvis man ikke er glad på holdet.

- Jeg kan ikke lide at beholde spillere, der ikke vil være i klubben. Jeg tænker ikke engang over det økonomiske perspektiv, men på spillerens følelser.

Der, hvor Pochettino kommer hen, kan jeg godt se, at han vil have Eriksen med

Flemming Toft, fodboldkommentator TV 2 SPORT

Eriksen kan rejse med Pochettino

Mourinho erstatter argentinske Mauricio Pochettino, som Tottenham sagde farvel til tirsdag aften.

Selvom det normalt ikke er positivt for et Premier League-hold at skifte manager midt i sæsonen, så ser TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft kun noget godt i, at Pochettino skal finde en ny arbejdsgiver, og Mourinho kommer til - i hvert fald i forhold til Eriksens afskedsplaner.

- Jeg synes også, at Pochettinos afsked er en fordel for Eriksen, for han er også helt vild med ham. Det er ikke kun Pochettinos skyld, at Eriksen ikke har spillet alle kampe. Det kommer også oppefra, for når en spiller vil væk, bliver det formanet, at nu må de også give ham lidt pauser. Der, hvor Pochettino kommer hen, kan jeg godt se, at han vil have Eriksen med.

- Men det kan godt være, at Mourinho prøver at lokke Eriksen med en stor pose penge og forsøger at få ham til at blive. Det kunne man godt forestille sig. Spørgsmålet er så, om det er nok til at blive, siger Toft.

Mourinhos første opgave som Tottenham-træner bliver på lørdag, hvor London-rivalerne West Ham venter.

Han har skrevet under på en kontrakt, der løber til 2023.